Her zaman sarışın

Güncelleme Tarihi:

Her zaman sarışın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘‘Heart Of Glass’’ ve ‘‘Rapture’’ gibi hitler, Blondie'nin solisti Debbie Harry'yi Amerikan New Wave'ine bir ok gibi fırlattı. 16 yıllık aradan sonra albümleri yine milyonlar satıyor. Blondie geri döndü.

‘‘Sarışınlık’’la ilgili duyduğunuz en son espiri hangisi?

- Hiçbir fikrim yok. Klişelerle ilgilenmiyorum. Grubun adı (sarışın anlamına gelen) Blondie olsa da, arkamdan ‘‘Hey sarışın bomba’’ diyenlere aldırmıyorum.

Geri döndünüz. Neden şimdi?

- Çünkü son üç yılda medyadan ilgi gördük. Birden bire şarkılarımız tekrar radyolarda çalınmaya başladı. Çocukları aradım biuraraya geldik ve şimdi tekrar ortadayız.

Tekrar stüdyoda olmak nasıl bir duygu?

- Sadece şunu düşündüm: Allah kahretsin! Her zamanki gibi yine çok gürültülüyüz.

COOLIO’YLA DÜET

Blondie, Rapture gibi bir rap parçasıyla ortaya çıkan ilk beyaz müzik grubuydu. Yeni albümünüzde Coolio ile düet yapmanız, bu konudaki devamlılığınızı mı gösteriyor?

- Evet, biz o zamanlar rap müzikten etkilenmiş bir gruptuk. O şarkıyı da klavyecimiz Jimmy Destri ile birlikte yazmıştık. İlk başta gerçek bir gangsta-rap'ti parça. O şarkıyı ilk söylediğimde kimse bana inanmamıştı. Sonra kiminle söyleyebilirim diye düşündüğümde, aklıma Coolio geldi. Coolio ile geçen yıl Belçika'da karşılaştık ve ona bu fikrimi söyledim. Olumlu karşıladı.

Siz Rock'n'Roll, Punk ve New Wave dönemlerini yaşadınız. Müzik açısından 90'ları fevkalade sıkıcı bulmuyor musunuz?

- Hem de nasıl! Özellikle video klipleri seyrederken. 15 yıl önce hiç bir rock grubu süt reklamında oynamazdı. Rock'n'Roll tehlikesini kaybetti.

Müzik dünyası 80'li yılların bombardımanı altında. Siz de bunun bir parçası mısınız?

- Ben Blondie'yi 80'lerin bir grubu olarak görmüyorum. Biz 1974 yılında toplandık ve 80'li yıllarda artık birlikte çalışmamaya karar verdik. Dolayısıyla bu akımın bir parçası değiliz. Biz 2000'li yılların grubuyuz!

ARTIK DON ATILMIYOR

Bu arada Blondie-Tribute albümleri çıkıyor. Sonra B-52S bir grup size ithafen ‘‘Debbie’’ adlı bir şarkı yapıyor. Bunlardan gurur duyuyor musunuz?

- Tabii. Bunlar harika şeyler. Bir de benim için yaptıkları şarkıyı beğenseydim daha da güzel olurdu (gülüyor).

Geçen kasımda Almanya'da bir turneye çıktınız. Erkek hayranlarınız hala sahneye donlarını atıyorlar mı?

- Malesef hayır. Eskiden Chris'in (grubun gitaristi ve Debbie'nin eski sevgilisi) hiç iç çamaşırı almasına gerek kalmıyordu. Sahneden o kadar çok toplamıştı ki! Belki bu kibar insanlar yine konserlerime gelirler.

Bu arada 53 yaşına geldiniz. Eski imajınız sizin için önemli mi?

seks sembolü olmak

- İmaj Rock'n'Roll'un temel taşlarından biridir. Tabii başarımızda benim imajımın etkisi oldu, ama eninde sonunda biz grup olarak iyi müzik yapıyorduk. İmajından başka hiçbirşeyi olmayan bir sürü gruptan biri değildik.

Siz seks sembolüydünüz.

- Bu beni bayağı korkutmuştu. Çünkü seks sembolü olmak istemiyordum.

Hiç oynayama-dığınız anne rolü, ödemeniz gereken bir bedel miydi?

- Evet, ama bu benim seçimimdi. Üstelik zaman zaman pişman olduğum bir seçim. Ama bütün ömrünü pişman olarak geçiremezsin. Bununla yaşamayı öğrenmen lazım.

Filmleri-nizde küstah pop kızını oynadınız. Sizi olgun rollerde ne zaman izleyeceğiz?

- ‘‘Six Ways to Sunday’’de oynadım, bu yakınlarda gösterilecek. Orada durmuş oturmuş bir anneyi oynuyorum. Asıl mesleğim oyunculuk olmasa da rolü hakkıyla oynadım. Bu yüzden rejisörler bana senaryo göndermeye devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!