Her şehide bir mektup

Güncelleme Tarihi:

Her şehide bir mektup
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 16:29

ÇANAKKALE Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde Edirnekapı Şehitliği ziyaretçilerle doldu. Şehit aileleri, ilköğretim okulu öğrencilerinin yazıp kabirlere bıraktığı mektupları okuyunca gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Edirnekapı Şehitliği’nde saat 09.30’da, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23. Zırhlı Tümen Taktik Komutanı Tümgeneral Mehmet Faruk Şengün ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un da katıldığı tören düzenlendi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şeref defterini imzaladı.

Vali Mutlu şeref defterine, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden silah arkadaşlarını ve vatanını canından aziz bilen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Unutulmadığınızı, unutulmayacağınızı birkez daha tekrar etmek istiyorum. Ruhunuz şad olsun” diye yazdı.

HER ŞEHİDE BİR KARANFİL

Konuşmaların ardından Hüseyin Avni Mutlu, Mehmet Faruk Şengün, Kadir Topbaş ve Selami Altınok şehitlerin kabirlerine karanfiller bıraktı. İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un mezarını ziyaret ederek karanfil bırakan Mutlu, Topbaş, Şengün ve Altınok dua etti.

Haberin Devamı

ŞEHİDE MEKTUPLAR

Ancak şehit ailelerini en çok etkileyen, ilköğretim okulu öğrencilerinin yazdığı ve öğretmenleri tarafından her şehidin mezarına bırakılan mektuplar oldu. Bir çoğu, “Canım şehit ağabeyim” diye başlayan mektupları alan şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!