Her ilişkim açıktır

Güncelleme Tarihi:

Her ilişkim açıktır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Haberin Devamı

DSP İstanbul Milletvekili Rıdvan Budak, Matador Operasyonu'nda yakalanan Cemal Nayır'ın ifadesinde adının geçmesinin, o kişiyle aynı suçu işlediği anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Budak, Cemal Nayır'la birlikte göründüğü fotoğrafların dün gazetelerde yer alması üzerine TBMM'de basın toplantısı yaparak, ‘‘Bazı insanların, emniyet ifadelerinde tanıdığı kişilerin isimlerini vermiş olmaları, o kişinin bir suç işlediğine kanıt sayılamaz’’ dedi. Kendisinin bir işçi önderi ve siyasetçi olduğunu söyleyen Budak, ‘‘Her ilişkim açıktır. Hergün yüzlerce kişi ile görüşürüm, ziyaret ederim. Bunlardan güvenlik soruşturması istemeyi düşünmedim. Her tanıdığımın sırrını ve varsa gizli işini bilmem. Hiçkimse de bilemez. Gizlisini saklısını bilmek, devletin ilgili birimlerinin işidir’’ diye konuştu. Cemal Nayır'ı, 30 yıla yakın bir süredir birlikte çalıştığı bir sendikacı arkadaşının amcasının oğlu olması nedeniyle tanıdığını söyleyen Budak, şöyle dedi:

‘‘Böyle bir ilişkiyi bilip de söylemeyeni, ortaya koyup ispatlamayanları da haysiyet cellatlığıyla itham etmeyi kendime hak görüyorum. Bir kaynaktan sızdırılan bu tür haberleri ısıtıp ısıtıp verilmesinin ne basınımıza, ne siyasetimize, ne de hukukumuza en ufak bir yararı yoktur.’’

Cemal Nayır'la birlikte göründüğü fotoğrafın Sıvasspor'un düzenlediği gecede çekildiğini söyleyen Budak, daha önce de Urfi Çetinkaya ile ilişkisi ortaya çıktığında, ‘‘Onun oğluyla benim oğlum okul arkadaşı. Bu yüzden tanışıyoruz’’ demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!