'Her gün Ankara'dayım sorsana'

Güncelleme Tarihi:

Her gün Ankaradayım sorsana
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2016 23:07

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yıllar önce yazılan bir kitaptaki iddianın Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun taslak raporunda yer almasına tepki gösterdi. İddiaları “Deli saçması” olarak nitelendiren Çiçek, “‘Böyle bir iddia var ne diyorsunuz?’ diye bana sorulması gerekmez mi? Her gün Ankara’dayım” dedi.

Haberin Devamı

TBMM FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun taslak raporunda yıllar önce yazılan bir kitaptan alıntıyla yer alan hangi partide siyaset yapacağına Fetullah Gülen’e sorarak karar verdiği iddiasına eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tepki gösterdi. Taslak raporda yapılan alıntılar AK Partili komisyon başkanıyla AK Parti milletvekillerini karşı karşıya getirdi.

DELİ SAÇMASI
İddiaları “Deli saçması ve hayali hikâyeler” olarak nitelendiren Cemil Çiçek, Hürriyet’e yaptığı açıklamada ne iddia edilen olayın ne tarihlerin ne de kişilerin doğru olduğunu söyledi. “Neresini düzelteyim” diyen Çiçek, hayal ürünü iddialarla dolu bir kitabın komisyonun taslak rapora konu edildiğini belirterek, “Bunu komisyon başkanıyla da görüşeceğim. Eğer böyle deli saçması iddialar rapora alınacaksa bu raporu da zaafa uğratır, zayıflatır” dedi. Çiçek, şunları söyledi:

SAĞIR SULTAN DUYMUŞTUR
“Bu iddialar tümüyle gerçek dışıdır. Ben kendimi bilirim, kendi adıma konuşurum. ANAP’a geçmemizden bahsediliyor, zaten ANAP kurulurken, DYP diye bir parti yoktu. Büyük Türkiye Partisi vardı, o zaman da ne Tansu Çiller ne de Özer Çiller söz konusuydu. Benim ANAP’ta siyaset yaptığım o yıllarda da Ali Talip Özdemir ortada yoktu. Neresini düzelteyim, böylesine asılsız iddialara yanıt bile vermemek gerekir. Kaldı ki benim FETÖ ile ilgili tavrım, tutumun çok açıktır ve sağır sultan bile duymuştur. AK Parti’yle ilişkimi de halen bu partide siyaset yapan ve kuruluş aşamasında görev alan tüm arkadaşlarım bilir. Fazilet Partisi’nin kapatılma sürecinde yeni bir parti kurulması çalışmasını yapan arkadaşlarla nasıl çalıştığımızı herkes bilir. O dönemde de sonrasında da Ali Talip Özdemir hiç olmamıştır. 

RAPORU ZAYIFLATIR
Böyle deli saçması bir iddia komisyon raporuna alınacak mı bunu bilmem. Bunu komisyon başkanına soracağım. Eğer yapılacaksa, bana ‘Böyle bir iddia var ne diyorsunuz?’ diye bana sorulması gerekmez mi? Ben her gün Ankara’dayım, Meclis’teyim. TBMM’nin hazırladığı resmi bir rapora dönüşecek bir konunun tarafların görüşü alınmadan konulmasını doğru olur mu? Komisyon başkanımız eski savcı bunu bilir. Bu iddianın hiçbir tutar tarafı yok, hayali hikâyeler rapora giriyorsa, bu raporu da zaafa uğratır, zayıflatır.” Komisyonun raporunda, FETÖ’nün siyasi faaliyetleri anlatılırken, hareketin çekirdek kadrosunda yer alan Nurettin Veren’in FETÖ kitabında Gülen’in “Siyasi manevralarda bulunduğuna” ilişkin anlattığı şu anıya yer verildi: “Özer Çiller bana şunu sordu, ‘Sizin dostluğunuz böyle midir? Biz size siyasi bir teklifte bulunmadık, çünkü dini eğitim veriyorsunuz. Sizden böyle bir beklentiye girmemiştik ama bu nasıl bir manevradır ki bizimle bu derece yakın olurken, Gülen’in talimatıyla bazı şahıslar, ANAP’a gönderiliyor. Ben de biliyorum ki Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu, Ali Coşkun ve Ali Talip Özdemir, Gülen’e gelmişler, ‘Hocam DYP’ye yakınsınız, DYP’ye mi girelim ANAP’a mı diye sormuşlar.’ Gülen de onlara ‘ANAP’a gidin’ demişti. Gülen’in talimatıyla Tansu Çiller’e rağmen ANAP’a geçtiler.’” 

BAKMADAN GEÇME!