Hepimiz Hrant'ız yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz Hrantız yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2007 20:58

Çeşitli demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla 18.00’den itibaren Taksim’de toplanarak Hrant Dink suitastını protesto eden 5 binden fazla kişi Agos gazetesine doğru yürüyor.

Haberin Devamı

Binlerce kişi yürüdü


DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, TİHV Başkanı Yavuz Önen, gazeteciler, sanatçılar demokratik kitle örgütü başkanlarının başında bulunduğu kortej, yürüyüşünü Agos gazetesinin bulunduğu Sebat Apartmanı’na kadar sürdürecek.

Hrant Dink’in öldürülmesini protesto etmek için 18.00’den itibaren Taksim’de toplananlar zaman zaman oturarak zaman zaman sloganlarla protestolarını sürdürdü. “Hrant Dink’i katledenleri lanetliyoruz” “Hepimiz Hrant Dink’iz” yazılı pankart açan grup sloganlar atarak Taksim Meydanı’ndan yürüyüşe başladı. Yürüyüş nedeniyle emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı gözlenirken, gün boyu açık kalan Halaskargazi Caddesi bu yürüyüşle trafiğe kapandı.

Ellerinde Dink’in fotoğrafını taşıyan kalabalık “Kahrolsun kortgerilla” “Hepimiz Hrant Dink’iz” “Özgür basın susturulamaz” “Hrant ölmez Agos susmaz” “Susma haykır halklar kardeştir” gibi sloganlar attı.

Haberin Devamı

MUMLAR DİKİLDİ, KARANFİLLER BIRAKILDI

Agos Gazetesinin bulunduğu binanın ön cephesine, Hrant Dink'in büyük bir fotoğrafı asılırken, binadakiler camlardan gazete salladı.

Dink'in hayatını kaybettiği yere kırmızı karanfiller bırakılıp, mumlar dikildi.

Taksim'den olay yerine yürüyüş sırasında, bazı vatandaşların camlardan destek verdikleri ve yürüyüşü izledikleri görüldü.

Emniyet mensupları da yürüyüş sırasında geniş güvenlik önlemleri alırken, yürüyüş güzergahındaki caddeleri tek yönlü trafiğe kapattı.

DİNK PROTESTOSUNDA ÇATIŞMA

/images/100/0x0/55eb6d78f018fbb8f8c06ade
Gazeteci-yazar Hrant Dink’in silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle Ankara’da oturma eylemi yapan bin kişilik bir grup Kızılay’da polisle çatıştı.

Dink’in ölümünü protesto etmek için bir araya gelen grup içinde KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve bine yakın kişi bulunuyor. Grup “Yaşasın halkların kardeşliği, halka kalkan faşist eller kırılsın, faşizme karşı omuz omuza ve inadına hepimiz Hrant Dink’iz” sloganları attı. Polis eylemin başlamasıyla birlikte çembere aldığı gruba müdahale etti. şu an itibariyle yaralı olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

EVİNİN ÖNÜNDEN NOTLAR

Bu arada, Hrant Dink'in Bakırköy'deki evinin ana giriş kapısına yakınları tarafından Türk Bayrağı asıldı. Üzerinde, “Hrant'lar ölmez” yazılı bir çelenk konuldu.

Apartman girişine kırmızı karanfiller dökülerek, merdivenlerde mumlar yakıldı.

2001 yılındaki ekonomik kriz sırasında iflas ettiğini belirten Fırat Sungur adlı vatandaş, Dink'in Fener'deki evini kendisine verdiğini ve hiçbir karşılık almadığını anlattı.

Sungur, “Ben ağabeyimi kaybettim, canımı kaybettim” şeklinde acısını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!