Hemşeri çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hemşeri çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Atina Milli Müzesi Müdürü Dr. Dimitrios Konstantios, Türkiye'deki müzeleri incelemek amacıyla beş günlük bir ziyaret için İstanbul'a geldi. Dededesinin dedesinin İstanbul'da yaşadığını belirten Dr. Konstantios ‘‘İki ülke arasındaki bu yakınlaşma çerçevesinde İstanbul'a gelmekten mutluluk duyuyorum. Burada kendimi evimde hissettim’’ dedi.

Türkiye ile Yunanistan Kültür bakanlıklarının geçen eylülde aldığı karar çerçevesinde, müzeler arasındaki kültür alışverişi için gelen Konstantios, ilk olarak Arkeoloji Müzesi'ne gitti. Çivi Yazıları Şefi Sümerolog Veysel Donbaz'ın rehberliğinde müzeyi gezdi.

Daha sonra Topkapı Sarayı Restorasyon ve Konservasyon Merkezi'ni de gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alan konuk müze müdürü, ‘‘Bana bu fırsatı veren Kültür Bakanı Sayın Talay'a çok teşekkür ederim. Ziyaretimin ardından bir Türk müzeci de benim ülkeme gelecek. Bu tür faaliyetler ilişkilerin gelişmesinde önemli roller oynar’’ dedi.

Beş günlük Türkiye ziyareti sırasında önümüzdeki günlerde İzmit'e de gidecek olan Konstantıos buradaki Bizans eserlerini inceleyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!