Hem iftar yapıp hem eğleniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Hem iftar yapıp hem eğleniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 11:54

Yenimahalle Belediye Başkanlığı, ilçede kurduğu dev Ramazan çadırında, vatandaşların iftar yapmalarını sağladığı gibi aralarında fasıl, animasyon, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca ve sihirbazın yer aldığı geniş yelpazeli kültür-sanat etkinlikleri de düzenliyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, Ramazan çadırında iftar ve sahur yemeği verdikleri gibi aynı anda geleneksel kültürel ve sanatsal faaliyetlerle vatandaşlara şenlik havası yaşattıklarını söyledi.

Ramazan ayının, güzelliklerin yaşandığı, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının doruğa ulaştığı bir ay olduğunu ifade eden Duyar, kutsal ayın, coşkulu bir şekilde kutlanması için birbirinden güzel etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

Ramazan şenliklerinin 11 Ekim 2007 tarihine kadar süreceğini bildiren Duyar, “Program kapsamında yoksul, öğrenci, evine yetişemeyecek durumda olan vatandaşları ve toplumun her kesimini, hayırsever vatandaşlarımız, iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin katkıları ile Yenimahalle Belediyesi Ramazan Çadırı Hikmet Sofrası'nda iftar ve sahura bekliyoruz” diye konuştu.

ZENGİN İÇERİKLİ PROGRAM

Ramazan ayı boyunca animasyonlar, halk oyunları, müzik, fasıl, animasyon, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, kukla gösterisi ve sihirbazın yer aldığı birbirinden güzel gösteriler sunacaklarını belirten Duyar, ayrıca şiirler, tasavvuf müziği, kıssadan hisseler, Hz. Muhammed'in hayatıyla ilgili hikayelerle de halkın gönlüne sesleneceklerini söyledi.

Duyar, Ramazan çadırının Demetevler'de 12. Cadde'deki Havacılar Sitesi karşısında kurulduğunu bildirerek, açık büfe yiyecek ve içeceklerin ikram edildiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!