Hem denizde hem de karda yılbaşı

Güncelleme Tarihi:

Hem denizde hem de karda yılbaşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00


2001, tüm Türkiye'de coşkuyla karşılandı. Yeni yıl kutlamaları birbirinden ilginç kutlamalara sahne oldu. Yeniyılın ilk saatlerinde kimi kar keyfi sürdü, kimi denize girdi. Yeniyıl kutlamaları doğu illerinde olaysız geçerken, Beyoğlu'ndaki bombalı provokasyon, kutlamalara gölge düşürdü. Trafik kazalarının ve yangın tehlikelerinin de atlatıldığı 2001 yılının ilk dakikalarında onlarca bebek, yeni bir yaşama merhaba dedi.

Antalya'da deniz keyfi

Yaklaşık 20 bin Antalyalı yeni yıla Ayna ve Adaçayı gruplarının da konser verdiği açık hava şöleninde eğlenerek girdi. Eğlence merkezleri de binlerce Antalyalıyı ağırladı. Antalya Barosu7ndan bir grup avukat ise, çılgın bir kutlama biçimini tercih edip yılın ilk dakikalarına denizde girdi. Hava sıcaklığının 6-7 derece civarında olmasına aldırmayan avukatlar, denizde bir de şampanya patlattı. Siyaset ve sanat dünyasının pek çok ünlü ismi ise yeniyılı, Antalya'nın Belek ilçesinde karşıladı.

Kar manzarası eşliğinde

Kayak merkezleri yeni yılda büyük rağbet gördü. Otellerin doluluk oranları, ortalama yüzde 90'ı buldu. kutlamalara, müzik ve dansın yanısıra havai fişek gösterileri eşlik etti.

İzmirlileri yağış bile durduramadı

İizmirlilerin yılbaşı coşkusunu sağanak yağış da durduramadı. Geceyarısı çoluk çocuk Cumhuriyet Meydanı'na akın eden yüzlerce İzmirli, yağmur altında şarkılar söyledi, halaylar çekti, birbirlerine mutlu yıllar diledi. Saatler 24.00'ü gösterdiğinde başlayan havai fişek gösterileri gökyüzünü aydınlatıp geceyi gündüze çevirdi.

Ankara'da sakin gece

Ankaralılar yeni yılı olaysız karşıladı. Yeni yılı sokakta karşılamak isteyen başkentliler, saat 24.00'e yaklaştığında Kızılay Meydanı'nda toplandılar. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu vatandaşlar, saatler 24.00'ü gösterdiğinde havai fişekler altında dans ederek 2001 yılını karşıladılar. Başkentin eğlence merkezleri de yoğun ilgi gördü.

Doğu'da asayiş berkemal

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 9 ilde yeni yıla olaysız bir şekilde girildi. Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Muş, Bingöl, Tunceli, Ağrı ve Ardahan yeni yılı sakin bir şekilde karşıladı. İl emniyet müdürlüklerinin aldığı tedbirler sonucu, kayda değer herhangi bir olay meydana gelmedi.

HADEP ve ÖDP'den meşaleli kutlama

HADEP Adana ve Mersin teşkilatları yeni yılı meşalelerle kutladı. Adana'da gece yürüyüşüne izin verilmezken, Mersin'de 1 saat süre tanındı. Adana'da saat 21.00´de Adliye Sarayı arkasındaki HADEP İl binasında toplanan yaklaşık 250 partili, ellerinde meşalelerle 5 Ocak Anıtı'na kadar yürümek istedi. Ancak, izinsiz olduğu için polis engellemesiyle karşılaşan partililer, meşaleli kutlamayı yapamadı. HADEP ve ÖDP'nin Mersin'deki meşaleli yılbaşı kutlaması ise gergin geçti. Saat 20.00 sıralarında Cumhuriyet Alanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişi, meşale yakarak, ``Devrimci tutsaklar onurumuzdur'', ``Yaşasın Barış'' sloganları attı. Kürtçe şarkılar söyleyip halay çeken eylemciler, 1 saat sonra olaysız dağıldı.

Karakolda çiğköfteli karşılama

Kayseri Valisi Nihat Canpolat ve Emniyet Müdürü Bekir Tanrıkulu, yılbaşı nedeniyle semt karakollarına yaptıkları ziyarette, çiğköfteli yılbaşı sürpriziyle karşılaştı. Yılbaşı gecesi için alınan önlemleri de yerinden inceleyen Vali ve Emniyet Müdürü, karakollarda mükellef yılbaşı sofralarıyla karşılandı, Yıldırım Beyazıt Karakolu'nda ise acılı çiğköfte yediler.

Çadırkentlerde televizyon başında yılbaşı
Kutlamalara kan bulaştı
Yeniyılın ilk bebekleri
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!