Geriİsimler Sözlüğü Helin İsminin Anlamı Nedir? Helin Ne Demek?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Helin İsminin Anlamı Nedir? Helin Ne Demek?

Helin İsminin Anlamı Nedir? Helin Ne Demek?

Pek çok ünlünün ismini de Helin olduğu bilinmesi ile beraber son dönemlerin oldukça popüler adları arasında yer almaktadır. Bu kelimenin anlamını öğrenerek yeni doğmuş olan minik yavrumuz adına kullanabilirsiniz. Peki, Helin isminin anlamı nedir? Helin ne demek? İşte bilinmesi gerekenler.

Helin Türkiye'de yerleşik olarak bilinen ve Kürtçe üzerinden gelmiş güzel bir isimdir. Özellikle telaffuzu ve okunuşu ile büyük beğeni toplayan isimler arasında bulunuyor. Kürtçe üzerinden Türkçe anlamına bakıldığı zaman, ‘Kuş yuvası’ anlamına geldiği görülmektedir.

 Helin İsminin Anlamı

 Helin isminin Türkçedeki anlamı kuş yuvası olarak öne çıkıyor. Özellikle ağaçların üzerinde ya da bacalarda yuva yapan ve tek eşli olan kuşlar adına öne çıkan bir isimdir. Bu sebepten dolayı pek çok kişinin beğendiği ve kullandığı isimler arasında yer almaktadır.

 Helin kız çocukları için kullanılan bir isimdir. Köklü bir tarihe uzanan bu isim kız çocukları için değerlendirilebilecek en güzel adlardan biri olarak öne çıkıyor. Tek başına kullanılabilmesi ile beraber ayrıca farklı isimler üzerinden de bütünlük sağlanabilir. Geçmişten günümüze kadar Türkiye'de pek çok kişinin ismi olarak Helin adına rastlamak mümkün. Sadece halk arasında değil aynı zamanda birçok ünlü ismin de gelin olduğu bilinmektedir.

 Anne baba olarak eğer minik yavrunuz adına bir isim arıyorsanız Helin adını alternatifler içerisinde değerlendirebilirsiniz. İki hece ile beraber kulağa hoş gelen tanısı üzerinden son zamanlarda en dikkat çeken isimler arasındadır.

 

False