Helikopterli düğününe maliye denetimi

Güncelleme Tarihi:

Helikopterli düğününe maliye denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 14:38

BURSA’da oğlu 11 yaşındaki Tahsin Dengiz için hafta sonu stadyum ve helikopter kiralayıp, İstanbul'dan sanatçılar getirterek 3 gün 3 gece dillere destan sünnet düğünü yapan emlakçı İsmail Dengiz'e, maliye denetim başlattı. Bursa Vergi Dairesi, işadamı Dengiz'in servetini araştırıyor.

Kentte konut, arazi, bahçe, tarla alım satımı yapan ve büyük projelere verdiği danışmanlık hizmetiyle tanınan Kayapalı Arsa İnşaat ve Emlak Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Dengiz'in hafta sonu oğlu Tahsin'e yaptığı sünnet düğünü geniş yankı uyandırdı. Hüner Coşkuner ve Mine Koşan'ın şarkı söylediği, Ankara'dan gelen ve Bursa'daki ünlü camilerin imamlarının Kuran ve mevlit okuduğu, yaklaşık 10 bin davetliye ziyafet çekilip eğlendirildiği dillere destan sünnet düğünü maliyeyi harekete geçirdi.

Bursa Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkilileri, emlakçı İsmail Dengiz'in düğün davetiyesi olarak yerel gazeteye tam sayfa ilan vermesinin hemen ardından mal varlığını incelemeye alıp, servetini araştırmaya başladıklarını söyledi. Vergi Dairesi'nin Mali İşler Grup Başkanlığı elemanları Dengiz'in işyerine giderek defterlerini ve faturalarını encelemeye aldı.

SİYASİLER ÇİÇEK GÖNDERMİŞ

Emlakçı İsmail Dengiz, sahibi olduğu 32 yıllık Kayapalı Arsa İnşaat ve Emlak Ofisi'nin Bursa'nın önemli kuruluşlarından olduğunu söyledi. Kendisinin tanınan bir kişi ve çevresinin geniş olduğunu belirten İsmail Dengiz, oğluna yaptığı sünnet düğününe 93 çiçek ve 369 telgraf geldiğini, 10 bin davetliyi de ağırladığını söyledi. İsmail Dengiz, oğluna yaptığı sünnet düğününde altın kabul etmediğini belirtirken, “Eğer etseydim kilolarca altın gelirdi” dedi.

Çiçek gönderenler arasında siyasi parti liderleri Deniz Baykal, Devlet Bahçeli ve Süleyman Soylu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in de bulunduğunu belirten İsmail Dengiz, eski bakanlar Turan Tayan, Ahmet Kurtcebe Alptemuçin ve Mehmet Gazioğlu'nun da çiçek gönderdiğini kaydetti.

Siyasete yakın bir kişi olduğunu daha önce AKP'den Kayapa Belediye Başkanı olması için adaylık teklifi aldığını anlatan İsmail Dengiz, “Ben belediye başkanı değil, milletvekili olmak istiyorum. Patilerden gelecek milletvekili adaylığını bekliyorum. O da birinci sıra olursa kabul edeceğim” dedi.

HERKESİN KONUŞTUĞU DÜĞÜN

Bursalı 48 yaşındaki emlakçı İsmail Dengiz, iki kızından 15 yıl sonra dünyaya gelen ve babasının adını verdiği oğlu Tahsin için hafta sonu 3 gün 3 gece süren dillere destan düğün yapmıştı.

Düğün için 5 bin davetiye bastıran Dengiz, ulaşamadığı eşe dosta haber vermek için bir yerel gazeteye tam sayfa ilan verip herkesi kiraladığı Kayapa Stadı'ndaki düğüne davet etti. İsmail Dengiz, sünnet çocuğu 11 yaşındaki oğlu Tahsin, eşi ve kızlarını kiraladığı helikopterle gezdirip düğünün yapıldığı Kayapa Stadyumu’nun yanında bulunan boş araziye, helikopterle indirmişti. Sanatçılar Hüner Coşkuner ve Mine Koşan’ın şarkı söylediği düğüne 10 bin kişi katılmıştı. İsmail Dengiz sahnede şarkı söyleyen sanatçıların başından para saçarken, oğlu Tahsin'in koşup yere düşen paraları toplayıp cebine koyması dikkati çekmişti.

İsmail Dengiz, gazetecilerin düğünün maliyetini sorması üzerine, kızını da statyum kiralayıp evlendirdiğini hatırlatıp, “Oğlum için servetim feda olsun’ karşılığını vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!