Helallik bayrakları

Güncelleme Tarihi:

Helallik bayrakları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 23:09

Şırnak Cizre’deki çatışmalarda yaralanan ve tedavi gördükleri Ankara GATA’da önceki gün şehit olan özel harekât polisi Kemal Yılmaz (42) Konya’da, Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur (24) Adana’da dün düzenlenen törenlerle, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandılar.

Haberin Devamı

Muş Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şubesi’nde görevli 17 yıllık polis memuru 3 çocuk babası Kemal Yılmaz’ın cenazesi dün ilk olarak baba evine götürüldü. Şehidin eşi Nagihan Yılmaz (38), çocukları Yusuf (14), Havva Nur (10) ve Esma Nur (7), şehidin apartmanın bahçesinde bir masa üzerine konulan tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehit polisin halası Havva Başböver de polislere sarılarak, “Kemal’im de böyleydi” diye ağladı. Şehit polis Kemal Yılmaz 10 bin kişinin katıldığı törenle Konya Polis Şehitliği’ne defnedildi.

BİRİCİK KUZUM

Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur’un cenazesi Adana Pınar Mahallesi’ndeki baba evinden helallik alınmasının ardından konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camisi’ne götürüldü. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile bazı milletvekillerinin katıldığı törende, şehidin ağabeyleri Mehmet ile Onur Buğur, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, “Kardeşim rahat uyu, annem bize emanet” diye gözyaşı döktü. Sevim Buğur, oğlunu, tabutuna dokunarak, “Oğlum sen benim biricik kuzumdun. Kurban olayım sana kuzum” diye ağlayarak uğurladı. Tümgeneral Osman Erbaş, tören boyunca şehidin babası Hamit Buğur’un elini tutup, bir an olsun bırakmadı. Şehit Buğur’un cenazesi Asri Mezarlık’taki şehitlikte toprağa verildi. 

Haberin Devamı

844 PKK’LI ÖLÜ

GENELKURMAY Başkanlığı verilerine göre, bölgede düzenlenen operasyonlarda, Diyarbakır Sur’da 190 ve Şırnak Cizre’de 654 olmak üzere toplam 844 terörist etkisiz hale getirildi. Genelkurmay'ın internet sitesindeki bilgilere göre önceki gün Cizre'de 5 terörist yakalandı, 7 binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 30 terörist cesedi bulundu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!