Hediyenin teknolojik olanı makbul

Güncelleme Tarihi:

Hediyenin teknolojik olanı makbul
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2005 00:00

Siber Can ve Tiki Jale farklı bütçelere hitap eden hediyelerini Erenköy D&R mağazasından seçtiler.Erenköy D&R’ın reyonları arasında sek sek sekerek dolaşırken bir anda mobil aygıtların ne kadar çoğalmış olduğu dikkatimi çekti. MP3 çalarlar, kablosuz kulaklıklar, portatif DVD oynatıcılar, çok fonksiyonlularÉ Hayatımızı daha özgür bir şekilde yaşamamızı sağlayan, ayaklarımızı yerden kesen bu aygıtlardan gözüme kestirdiğim birkaç tanesini hemen markaja aldım ve incelemeye başladım.

MInton MP3 ÇALAR

Doğrusunu söylemek gerekirse, Minton’un MPOD6001 ürününü elime alıp kurcaladıkça, bir dolu özelliğe sahip bu ürünle aklıma yapılabilecek pek çok cinlik geldi. Bir MP3 çalar, bir ses kayıt cihazı; bunlar yetmezmiş gibi bir de fotoğraf makinesi olan bu ürünle, posterlerle kaplı odamda geçen hareketli bir müzik klibi yapabilirim. Kötü bir fikir mi? Ya da en basitinden MPOD6001 ile favori MP3’lerimi dinler, 4 megapiksellik video kayıt destekli kamerasıyla arkadaşlarımla fotoğraf çektirir ve hoş sohbetlerde konuşmalarımızı kaydederim. Pek çok işi tek başına yerine getirebilen MPOD6001’in ayrıca TV’ye bağlanabilmesi, 4x yakınlaştırmalı güçlü lensi, MPEG4 desteği ve taşıma kılıfıyla adeta elinizden düşüremeyeceğiniz bir tekno-oyuncak kıvamında. Ürünün KDV dahil fiyatı 264 YTL.

Logitech KULAKLIK

Değerli dostum ve yılmaz iş arkadaşım Siber Can’ın kendini iPod hoparlörlerine fena kaptırdığı sırada benim de dikkatimi bir iPod aparatı çekti. Küçük boyutundan dolayı Siber’in gözünden kaçmış olabilecek Logitech LOG-980397, iPod için özel olarak tasarlanmış Bluetooth destekli kablosuz bir kulaklık. Bu kulaklığın hoşuma gitmesinin en büyük nedeni, 10 metrelik bir alanı kapsayan kablosuz yapısının verdiği özgürlük. Bu ürün kulaklarımdayken artık gecenin bir yarısı iPod’umla son ses dinlediğim Celine Dion’un "I’m Alive" şarkısına, kablolara takılma kaygısı olmadan dans ederek eşlik edebilirim! Ürünün hoş özellikleri arasında dahili şarj edilebilir pile sahip olması, iPod’u kontrol edebilme özelliğinin bulunmasını ve hissettiğim mükemmel konforu sayabilirim. Bu hoş ürünün fiyatı KDV dahil 288 YTL.

Philips DVD OYNATICI

İşte uzun bir süredir almayı düşündüğüm bir ürün. Özgürlüğüne düşkün bir genç kız olarak rüyalarımı süsleyen Philips’in bu taşınabilir DVD çaları ince ve göz alıcı yapısıyla olağanüstü bir çekiciliğe sahip. Philips PET 800, uzun seyahatlerde müzik dinlemekten sıkıldığımda en sevdiğim film ile birlikte bana eğlencenin ne olduğunu hatırlatacak. 8 inçlik geniş ekranı, DVD’nin yanı sıra MP3 ve fotoğraf CD’lerini de çalıştırabilmesi, uzaktan kumandası, tekrar şarj edilebilir piliyle üç saatlik film keyfi bu ürünün albenileri arasında. Philips PET 800, üzerinde bulunan iki adet ses çıkışı sayesinde hareketli film keyfini bir başkasıyla paylaşabilmenize de imkan sağlıyor. Yaklaşık 1 kilo olan Philips PET 800’ün KDV’li fiyatı 669 YTL.

Yalnız bir iPod, mutsuz bir iPod’Dur!

Her iPod’un en sadık dostu olmaya aday hoparlörler; yılbaşlarında, partilerde veya özel günlerde istediğiniz her yere sizinle gelerek ‘sesinizi’ duyurmanızı sağlayacak. Pek çok çeşidin yer aldığı bu dünyadan mutlaka iPod’unuza göre bir eş çıkacak.

Bose SoundDock

Eğer iPod’unuzun tüm potansiyelinden faydalanacak güçlü bir hoparlör arıyorsanız, tuzlu fiyatının karşılığını layıkıyla veren bu ürün tüm beklentilerinizi karşılayacaktır. 2 kiloluk bu canavar, girdiği büyük salonlarda bile dolgun bas ve kaliteli bir yüksek sesle arkadaşlarınıza iPod ve ses konusunda ne kadar ciddi olduğunuzu kanıtlayacak. Ayrıca SoundDock ile beraber gelen uzaktan kumanda aracılığıyla iPod’unuzun sesini ve diğer pek çok özelliğini kontrol edebiliyorsunuz. Ürünün iPod’u şarj edebilmesi ise artı bir avantaj. Fiyatı KDV dahil 639 YTL.

JBL On Stage

JBL On Stage, UFO’ya benzetilebilecek şekliyle sıra dışı bir görüntüye sahip. Portatif yapısıyla dikkatimi çeken üründe bu özelliği bir adım ileri götürecek şarj edilebilir bataryanın veya harici pil desteğinin olmayışı biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Fakat ürün, kanal başına 6 wattlık bir çıkışla beklenmedik derecede zengin ve berrak ses sağlıyor. On Stage, Bose SoundDock gibi iPod’unuzu takılı durumdayken şarj edebiliyor. Shuffle, Photo ve Video hariç tüm iPod sürümleriyle uyumlu olan ürünün KDV dahil fiyatı 338 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!