HDP: Kobani’de yaşananlara karşı harekete geçilmeli

Güncelleme Tarihi:

HDP: Kobani’de yaşananlara karşı harekete geçilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 23:18

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) bütün uluslararası kurumlar, demokratik kitle, emek ve meslek örgütleri Kobani’de yaşananlara karşı harekete geçmeye davet edildi.

Haberin Devamı

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) olağan toplantısında, Kobani’deki gelişmeler de ele alındı. Yapılan yazılı açıklamada, bütün uluslararası kurumların, demokratik kitle, emek ve meslek örgütlerinin Kobani’de yaşananlara karşı harekete geçmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Kobani’de yaşanan katliam girişimine karşı 7’den 70’e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz. Bundan böyle her yer Kobani’dir” denildi.

SOKAĞA ÇIKIN

Bunun üzerine HDP, Twitter’dan sokağa çıkma çağrısı yaptı. Açıklamada, Kobane’de durumun acil olduğu belirtildi. “Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK’dan halklarımıza acil çağrı” notuyla paylaşılan mesajda “Kobane’de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobane’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!