Hazro ile Fatih kardeş oldu

Güncelleme Tarihi:

Hazro ile Fatih kardeş oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 00:00

Farklı kültürleri kaynaştırmak isteyen AK Parti, 1476 belediyesini kardeş yaptı. Diyarbakır Hazro İstanbul Fatih ile, Tunceli Çemişkezek ise İstanbul Ümraniye ile kardeş oldu.

AK Parti, ilginç bir uygulamaya imza atarak, bin 476 belediyesini birbiriyle kardeş yaptı. Bu uygulamayla, Doğu ve Güneydoğu’daki bir çok belediye de İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa başta olmak üzere üzere batıdaki belediyelerle kardeş oldu. Diyarbakır Hazro’yu İstanbul Fatih ile Tunceli Çemişkezek’i Ümraniye, Batman Hasankeyf’i Kayseri Kocasinan, Van Bahçesaray’ı Sakarya Hendek ile kardeş yapan “kardeş belediyecilik” uygulaması, belediyelerin birbirleriyle teknik bilgi, birikim, deneyim ve olanak paylaşımlarının yanı sıra yardımlar ve kültürel işbirliği gibi sosyal dayanışmalarını da kapsıyor. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca gerçekleştirilen proje kapsamında kardeş ilan edilen bazı belediyeler şöyle:
Batman Hasankeyf ve Sason Kayseri Kocasinan’a, Diyarbakır Hazro İstanbul Fatih’e, Şırnak Güçlükonak Kocaeli Derince’ye, Tunceli Çemişkezek İstanbul Ümraniye’ye, Van Bahçesaray ve Çaldıran Sakarya Hendek’e, Bingöl Konya Selçuklu’ya, Bingöl Genç ve Solhan Amasya merkeze, Kiğı Adana Sarıçam’a, Bitlis merkez ve Mutki Gaziantep Şahinbey’e, Van Çatak, Erciş ve Gevaş İstanbul Bahçelievler’e, Van Bahçesaray Sakarya Hendek’e, Mardin Gaziantep’e, Trabzon Arsin Kahramanmaraş’a, Kars, Kars Sarıkamış ve Selim İstanbul Esenyurt’a, Trabzon Arsin, Çarşıbaşı, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Of ve Sürmene Kahramanmaraş’a, Kahramanmaraş Afşin, Andırın, Çağlıyancerit ve Türkoğlu Trabzon’a, Elazığ Ağın, Arıcak, Karakoçan ve Kovancılar Kayseri Melikgazi’ye, Erzincan Çayırlı, İliç ve Kemah Konya Karatay, Kemaliye ve Refahi’ye Meram’a, Erzurum Aşkale Ankara Keçiören’e, Pasinler Mamak’a, Aziziye İstanbul Pendik’e, Horasan Sultangazi’ye, Karaçoman Beykoz’a, Karayazı Beylikdüzü’ne, Köprübaşı Fatih’e, Palandöken Esenyurt’a, Pazaryolu Beyoğlu’na, Şenkaya Gaziosmanpaşa’ya, Tekman Güngören’e, Oltu Ümraniye’ye, Tortum Kağıthane’ye, Uzundere Küçükçekmece’ye, Yakutiye Bağcılar’a, İspir Kocaeli Darıca’ya, Olur Bursa Yıldırım’a.

Kültürel iletişim

AK Parti’nin belediyelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Hürriyet’e, “Bununla hem kamu kaynaklarının kullanımında tasarruf edilecek, hem de farklı kültürlerin birbirlerini daha iyi tanımaları sağlanmış olacak. Örneğin, batıdaki bir kültürel etkinliğe doğu ve güneydoğulu, doğu ve güneydoğudaki bir etkinliğe batılı belediyeler katılacaklar” dedi. Tanrıverdi, sosyal yönden kardeş yapılan belediyelerin karşılıklı olarak birbirlerini ziyaret edeceklerini, bilgi alış verişinde bulunacaklarını, kardeş şehirlerde yaşayanlarla kültürel ve sosyal iletişim için organizasyonlar yapacakları bilgisini de verdi. AK Parti yönetimi, kardeş belediyelerin yardımlaşma alanlarını da şöyle belirledi:

“Eğitim (personel), personel (teknik-idari), araç-gereç, alt ve üst yapı, proje, sağlık, eğitim (okul), kültür ve sosyal yardımlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!