Hazırlıklar 8 ay önceden başladı

Güncelleme Tarihi:

Hazırlıklar 8 ay önceden başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yayıncılık hayatında 50 yılı geride bırakan Hürriyet Gazetesi, bunca yıl habercilik adına okurları için fedakarlıktan kaçınmazken ‘50'nci Yıl’ için Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesini dolduran konuklarını da ihmal etmedi.

Hürriyet’in Altın Yılı gecesinde konuklar, altın varaklı süslemelerle karşılandı. Gecenin organizasyonu 8 ay öncesinden başladı. NNN Halkla İlişkiler öncülüğünde, özel getirilen Fransız ışık uzmanı Thierry Dreyfus, sahne tasarımında İlkhan Çetinsu, yemeklerde Conrad Otel gibi 21 firmanın destek verdiği gecede, sanatçıların organizasyonunu sağlayan Most Production övgü aldı. Konuklar, Türkiye'de ilk kez uygulanan 6 X 7'lik iki dev video duvarından (Video Wall) da geceyi izleme imkanı buldular.

ÇOK ÖZEL ARMAĞAN

50 yılın Türkiyesi, geçmişten bugüne ‘‘Amiral Gemisinin Seyir Defteri Hürriyet’’ adlı bir kitapta toplandı. 1996 Eylül ayından itibaren Art Grup tarafından ele alınan proje, Prof. Dr. Ünsal Özkay önderliğinde üç kişilik metin yazarı tarafından hazırlandı.Bir yıllık arşiv çalışmasından sonra son düzenlemeleri de Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan tarafından yapıldı.

50 YILLIK GEZİNTİ

Gazeteci Mehmet Ali Birand’ın hazırladığı ‘‘Hürriyet 50. Yıl Belgeseli’’, gazetemizin yayın hayatındaki 50 yılını özetlerken aslında Türkiye'nin son 50 yıllık geçmişini de özetliyordu. Belgesel için Hürriyet, ‘‘32. Gün’’, TRT, Sadun Bora, 68'liler Vakfı ve George Vlavianos'un arşivlerinden yararlanıldı. İşte belgeselin notları; 900 cilt gazete tarandı ve 20 gün boyunca gazete manşetlerinin çekimleri yapıldı. Görsel arşivden 1000 saati aşkın bir süre uygun görüntü tarandı. 500 gazete manşeti kullanıldı. Montajı 300 saat sürdü. Özel olarak 30 özgün müzik yapıldı.

ÖZEL ŞALLAR

Bayan davetlilerin üşüyebileceği düşüncesiyle görevli hosteslerin kostümlerini hazırlayan Elif Germiyanlıgil'e özel jarse kumaştan dantelli sırt şalları hazırlatıldı.

ALTIN VARAKLI MASALAR

Vakko tarafından hazırlanan organze kumaş üzerine altın varaklarla işlenilmiş Hürriyet'in birinci sayısını içeren masa örtüleri ve kırmızı damassit poplin kumaş üzerine altın sim işlemelerle ‘50’nci Yıl’ yazılı peçeteler, davetlileri hayran bıraktı. Masa süslemelerinde 7400 gül kullanılırken altın yaldızla boyalı 3. Napolyon stili Fransız sandalyeler çok şıktı. Yabancı konukların da yer aldığı masada evsahipliğini Yalçın Balcı ve eşi Ayşe Hanım üstlendi.

GÖKYÜZÜ IŞIL IŞIL

Gece yarısından hemen sonra Beşiktaş tarafından deniz yoluyla Dolmabahçe Sarayı açıklarına gelen bir tekneden başlayan havai fişek gösterisi, konuklara unutulmaz anlar yaşattı. 7 dakikalık gösteri için Ankaralı Mustafa Çamkıran 600 havai fişek kullandı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!