Hayvanat bahçesinde elektrikli ısıtıcılar

Güncelleme Tarihi:

Hayvanat bahçesinde elektrikli ısıtıcılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2010 16:42

Ormanlar Kralı aslandan, geniş ovaların özgür canlısı kanguruya, pırıl pırıl renkleriyle tavus kuşundan ağaçtan ağaca atlayan maymununa kadar birçok hayvan doğasına hiç uygun olmayan koşullarda yaşamak zorunda. Türkiye'deki hayvanat bahçelerinin çoğunda durum böyle. Konya'dan gelen bu fotoğraflar insanı düşündürse de tek teselli yan aşırı soğuklara karşı dört duvar odalarda yaşamak zorunda kalan hayvanların üşümüsini önleyecek tedbirlerin alınarak elektirkli ısıtıcıyla ısıtılması.

Haberin Devamı

HAYVANAT BAHÇESİNE ELEKTRİKLİ ISITMA

KONYA’da havaların soğuması ile birlikte Karatay Belediyesi’ne ait Hayvanat Bahçesi’nde kalorifer olmayan bölümlerdeki hayvanlar, elektrikli ısıtıcılarla ısınıyor.

Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can, kış aylarında hayvanların türüne göre iklimlendirme yapıldığını söyledi. Hayvanat bahçesinde 520 hayvan bulunduğunu belirten Can, 27 bin metrekarelik alanda kurulu olan tesisin bahçesinin rehabilite merkezi olarak da çalıştığını kaydetti. Mehmet Ali Can kanguru, ceylan, tavus kuşu ve maymun gibi hayvanların kaloriferle, kaplan, aslan ve puma gibi yırtıcı hayvanların barınakların tavanına monte edilen elektrikli ısıtıcılarla ısıtıldığını kaydetti.

Mehmet Ali Can, “Nesli tükenmekte olan hayvanları burada rehabilite edip yeniden doğal ortamlarına bırakıyoruz. Avcılar ve balıkçılar tarafından yaralı halde bulunduktan sonra hayvanat hahçesine getirilen 4 pelikan ve 11 şahini geçen yıl burada rehabilite ettikten sonra doğaya bıraktık” diye konuştu.

Can, hayvanat bahçesindeki bazı hayvanların satın alındığını, bazılarının da bağışlandığını ifade etti. Mehmet Ali Can, bugüne kadar hayvanat bahçesine yılan, kurt, tavus kuşu, tavşan, kedi ve köpek gibi hayvanların bağışlandığını sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!