Hayırlı evlat hayırlı damat

Güncelleme Tarihi:

Hayırlı evlat hayırlı damat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2002 01:38

Rahşan Ecevit'in memleketi olan Şebinkarahisar'dan otobüslerle gelen DSP'liler, Ecevitler'in çalışma ofisi önünde tulum çalarak, davul-zurna eşliğinde halay çektiler.

Rahşan Hanım'ın binlerce hemşerisi, evinin önünde ‘‘Enişte’’lerine destek gösterisi yaptı. ‘‘Hayırlı evlat, hayırlı damat’’ sloganları atan Şebinkarahisarlılar, 10 dakika görüştükleri ‘‘Enişte’’lerinden ve ‘‘Abla’’larından il olma sözü aldıklarını söylediler.

Başbakan Bülent Ecevit'in çalışma ofisinin bulunduğu Oran sitesi dün eşi Rahşan Ecevit'in memleketi olan Şebinkarahisarlılar'ın ‘‘Enişte, işte buradayız işte’’ sloganlarıyla hareketli saatler yaşadı. Rahşan Ecevit de Başbakan Ecevit'in siyasi yasaklı olduğu yıllardan bu yana ilk kez seçim otobüsünün üzerine çıkarak hemşehrilerine seslendi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'in memleketi olan Şebinkarahisar'dan önceki gün otobüslerle yola çıkan yaklaşık 3 bin 500 kişi dün sabah saatlerinde Ankara'ya geldi. Şebinkarahisarlılar, Rafet Canıtez Caddesi üzerinden yürüyerek Ecevitler'in çalışma ofisinin önüne ulaşırken, yol boyunca tulum çalarak, davul-zurna eşliğinde halay çektiler. Polis, ofisin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

‘ENİŞTE’ BOMBA GİBİ

Kalabalık ofis önünde beklerken, çalışma ofisine 20 kişilik bir heyet girdi. Çıkışta 10 dakika görüştükleri ‘enişteleri’ Başbakan Ecevit'i ‘bomba’ gibi gördüklerini açıklayan heyet üyeleri, ayrıca Şebinkarahisar'ın il olması konusunda destek sözü aldıklarını söylediler.

BELEDİYE BAŞKANI MHP'Lİ

Daha sonra Rahşan Ecevit de ofisten ayrılarak, DSP'nin seçim otobüsünün üzerine çıktı. Rahşan Ecevit'i otobüs üzerinde gören topluluk ‘‘Seninle Gurur Duyuyoruz’’, ‘‘Ablamız Yanındayız’’ sloganları attı.

Şebinkarahisarlılar Vakfı Başkanı Hayri Bakıcı, Şebinkarahisar'ın MHP'li Belediye Başkanı Lütfullah Akdoğan, Cumhuriyet Üniversitesi Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Zahir Bakıcı'nın konuşmaları sırasında Rahşan Ecevit'in duygulandığı ve gözlerinin dolduğu dikkat çekti. Konuşmalar sırasında topluluk sık sık ‘‘Enişte buradayız işte’’ ‘‘Türkiye'yi ve sizi seviyoruz’’, ‘‘Sevgimiz şifamız olsun’’, ‘‘Bu kalp sizi unutur mu’’, ‘‘Ablamız yalnız değilsin. ‘‘En Büyük Türkiye, En Büyük Damat’’, ‘‘Hayırlı Evlat, Hayırlı Damat’’ sloganlarını attı.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Başbakan Ecevet'in de dışarı çıkmak istediği ancak doktorların daha önceden verdiği tavsiyeler üzerine buna izin verilmediği, ofisin önündeki gelişmeleri televizyonlardan izlediği öğrenildi.

Ardından mikrofonu alan Rahşan Ecevit, hemşehrilerine teşekkür ederek, şunları söyledi: ‘‘Eşimin bir süre daha toplantılara katılmasını doktorlar sakıncalı buldukları için sizleri karşılayamıyor. O yüzden çok üzgün. İnşallah çok yakında sağlığına kavuşacak. Bu ziyaretiniz vesilesiyle Şebinkarahisar halkı için bir sözüm var. 1924'te adını Atatürk'ün verdiği Şebinkarahisar

1933 tarihinde hernedense 6 ille birlikte il olma durumundan çıkarılıp, ilçe yapılmıştır. Aynı dönemde il olma hakkı ellerinden alınan 6 il sonradan tekrar il olma hakkını elde ettikleri halde Şebinkarahisar yeniden il olma hakkına kavuşamamıştır. Bu haksızlığın biran önce ortadan kaldırılmasını diliyoruz.’’

SÖZLERİNİ ÇERÇEVELETECEKLER

Rahşan Ecevit
'e, daha önce kendisinin söylediği ve basına yansıyan ‘‘Ben hasta olmam, çünkü Şebinkarahisarlıyım’’ sözlerinin yeraldığı bir çerçeveyi de hediye eden Bakıcı, bu sözün Şebinkarahisar'daki bütün dükkanlara asılacağını da belirtti. Bakıcı, ayrıca Ecevit'leri kendi memleketleri olan Şebinkarahisar'a tatil için gelmelerini istedi. Topluluk daha sonra çalışma ofisinin önünden ayrılarak Anıtkabir'i ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!