Hayatınıza renk katın

Güncelleme Tarihi:

Hayatınıza renk katın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avusturya'nın muhteşem pastalarını Etiler Cafe Linzer'de yiyebilirsiniz

Pasta, kek, kurabiye gibi hayata keyif katan yiyeceklere, hele Avusturya kökenli olanlarına düşkünseniz, Etiler'de iki ay önce açılan D & R Kitabevi'nin içindeki Cafe Linzer'e uğramalısınız. Orada sizi mutlu edecek herşey var. Sacher Torte, Apple Strudel bunlardan sadece ikisi ve gerisini söylemeye gerek var mı? Gençlerin oturmaya bayıldığı, daha büyüklerin ise alışverişi tercih ettiği Cafe Linzer, Etiler'in popüler mekanlarından olmaya aday.

İnsanın canının sıkıntısını dağıtmak için yapabileceklerinden bir tanesi, eğer İstanbul'da yaşıyorsa, Etiler'e gitmek. Bazı insanlar shopping malllardan nefret etse de, soğuk günlerde Akmerkez'e gidip, sağa sola bakınmak, biraz alışveriş etmek, fast-food atıştırmak gergin hayatın yükünü bir miktar azaltıyor. Fakat sadece Akmerkez'de hayat geçmiyor. Barlar geceyarısından sonra açık. Eğer midesine düşkün, iyi pastadan hoşlanan biriyseniz ve haftanın her günü sabah 10.00'dan gece 23.00'e kadar sizi ağırlayacak, modern, eğlenceli, kaliteye önem veren mekan arıyorsanız Cafe Linzer'e mutlaka uğramalısınız.

Herşeyden önemlisi Amerika ve Avrupa'daki emsallerini aratmayacak kadar zengin D & R kitap ve müzik evinde önce yeniliklere göz atabilirsiniz. Satın almanız şart değil, merak ettiğiniz kaset, CD veya şarkıları neden dinlemeyesiniz? Ya dergiler? İş saatlerinde vakit ayıramadığınız yerli, yabancı dergilere zevkle bakmak istemez misiniz? Zevk deyince elbette işin içine çikolatalı muhteşem pastalar giriyor. Çünkü kitapların, kasetlerin arasından geçiyor, bir iki adım atıyor ve cennete düşüyorsunuz.

Cafe Linzer'e girin. Şık, doğal, rahat, basit dekorasyonuyla sizi boğmayan salonda ister oturun zevkinize uygun bir pasta isteyin, kahvenizi için, isterseniz paketleyip, eve götürün, dostlarınızla, sevdiklerinizle paylaşın. Çay sevenler için de her çeşit mevcut. İşletme sorumlusu Cavit Kadık'ın verdiği bilgiye göre, her yaştan insan Cafe Linzer'e uğruyor ama gençler oturmayı seviyor daha büyükler ise alışverişlerini tamamlayıp, ayrılıyorlar.

Cafe Linzer'e gelen insanlar hiç fiyat sormuyorlarmış. Önce tuhaf görünüyor ancak sebebi hakkında küçük bir araştırma yapılınca anlaşılmış ki, insanlar ürünlerin kalitesinden ve tazeliğinden o kadar eminmiş ki, fiyatını öğrenmeye gerek duymuyorlarmış. İnsanlarda bu güveni oluşturan, ürünlerin günlük olması ve asla ertesi gün satılmaması. Eğer gün içinde tamamı satılamadıysa, Çocuk Esirgeme Kurumu'na gidiyor.

Cafe Linzer'in hayatı kolaylaştıran uygulamalarından biri, eve servis yapması. Başınızın sıkıştığı her an Cafe Linzer'i arayabilirsiniz tabii başınızın sıkışmadığı anlarda da. Hele yaşgünü gibi özel zamanlar için iyi bir pasta bulabilmek istiyorsanız, Avusturya lezzetini partilerinize taşıyabilirsiniz. Çeşit çeşit pastalar yapılabiliyor ve bir diliminin fiyatı, orada oturup yediğiniz pasta fiyatıyla aynı. Doğumgünü pastalarının dışını badem ezmesiyle sıvıyorlar, bunu yapan pek yer yok.

Pastalar genellikle 18.00'e kadar bitmiş oluyor, acele etmelisiniz. Ayrıca Cafe Linzer'in otoparkı bulunuyor. Bir de alkollü pastalardan hoşlananlar kesinlikle erikli, konyaklı torte ve Truffel torteyi denemeliler. Zaten alkollü olanlar çok ilgi görüyormuş. Rejim yapanlar genellikle meyveli, yoğurtlu pastayı seviyorlar. Dilimi de daha ince oluyor. Erkekler bütün pastaları yiyor ancak Mirabell çok tercih ediliyor. Çocuklar ise muzlulara hayran.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!