Hayatımız sudan ucuz

Güncelleme Tarihi:

Hayatımız sudan ucuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2002 16:05

Dikkatsizlik, bilgisizlik, ihmal ve özensizlik son iki günde 25 kişinin canını aldı. Bazıları kara mizah örneği olaylarda 36 kişi de yaralandı. Akla hayale gelmeyecek olaylar arasında mazot deposunu çakmakla kontrol eden de var, bira şişelerini hedef alıp akrabasını öldüren de. Ancak yine de en acısı trafik cinayetleri...

Haberin Devamı

MAZOT DEPOSUNU ÇAKMAKLA KONTROL

Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde, bir dinlenme tesisinde meydana gelen olayda, Şahin Demir (30) 23 AV 416 plakalı kamyonunun yedek deposuna mazot doldurmak istedi. Şahin Demir, deponun ne kadar dolduğunu  kontrol etmek amacıyla çakmağını yakınca mazot alev aldı. Şahin Demir ve hortumla su tutarak kendisine yardım eden Yaşar Biçer (50) bu sırada yaralandılar. Yaralılar, Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Adana Devlet Hastanesi'ne sevk edildiler.

KAFASINA BASKETBOL POTASI DÜŞTÜ...

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde 17 Şubat İlköğretim Okulu bahçesinde basketbol oynayan Mehmet Erdoğan (19), potanın kafasına düşmesi sonucu ağır yaralandı. Trabzon Numune Hastanesi'ne kaldırılan Erdoğan, tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

CEKETİNİ ÇAKIL MAKİNASINA KAPTIRINCA

Karaman'da 32 yaşındaki Yusuf Aslan, ceketini kaptırdığı çakıl makinasının içine düşerek hayatını kaybetti.

Urgan Boğazı Mevkiiïnde kendine ait taş ocağında çalışan Yusuf Aslan'ın ceketi, kontrol etmek istediği çakıl makinasına sıkıştı. Ceketini kurtarmaya çalışan Aslan, makinanın içine düştü. Bu sırada işçileri tarafından durdurulan çakıl makinasından ağır yaralı olarak çıkarılan Aslan götürüldüğü Konya Devlet Hastanesi'nde öldü.

BİRA ŞİŞELERİNİ NİŞAN ALDI BACANAĞINI ÖLDÜRDÜ

İzmit'in Köseköy Beldesi'nde aşırı alkollü olarak bira şişelerini hedef alıp silahla ateş eden Yavuz Arda, kendisini uyaran 2 çocuk babası bacanağı Aziz Eke'yi öldürdü.

Olay, Köseköy Beldesi Hacı Mustafa Mahallesi'nde meydana geldi. 37 yaşındaki Aziz Eke, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan ve aynı zamanda bacanağı olan 36 yaşındaki Yavuz Arda'nın alkol alıp bahçede yan yana dizdiği şişelere tüfekle ateş açması üzerine uyardı.

Ancak aşırı derecede alkollü olan Yavuz Arda sinirlenerek, kendisini uyaran bacanağı Aziz Eke'yi kurşun yağmuruna tuttu. Bir fabrikada işçi olarak çalışan Aziz Eke olay yerinde hayatını kaybederken, Yavuz Arda kaçarak kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri kısa sürede katil zanlısını yakalarken, "Çok alkollüydüm. Ne yaptığımı bilmiyordum. Çok pişmanım" dedi.

Haberin Devamı

SOKAK ORTASINDA BIÇAKLI SALDIRI: 3 ÖLÜ

İzmir'in Konak ilçesinde Veli Balaban, aralarında eski eşinin de bulunduğu gruba, İkiçeşmelik 743 ve 828 sokaklarda bıçakla saldırdı. Balaban'ın yaraladığı Şükrü Kargel (27) olay yerinde öldü. Saldırıda ağır yaralanan ve Alsancak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan kadın da kurtarılamadı. Hastanede ölen kadının isminin Fatma Genç (26) olduğu öğrenildi.

Sokak ortasında meydana gelen bıçaklı saldırı olayında ağır yaralanan ve isminin "Aysel" olduğu öğrenilen bir kadın da tedavi gördüğü Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde öldü.

Yapılan araştırmada, Aysel adlı kadının, birahanelerde garson olarak çalıştığı ve Veli Balaban'ın iki ay önce ayrıldığı eşi Aysel Öter (Balaban) (44) olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Olay yerinden kaçan ve Karabağlar semtinde de otomobil tamircisi Mustafa Acar'ı (47) karnından bıçaklayan Veli Balaban, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Bozyaka SSK Hastanesi'ne kaldırılan ve ameliyatı halen süren Acar'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

BEYOĞLU'NDA BİNA ÇÖKTÜ: 2 ÇOCUK ÖLDÜ

Beyoğlu'nda önceki gün çöken ahşap binanın enkazı altından ağır yaralı olarak çıkarılan 6 yaşındaki Ogün Çuvak, yaşamını yitirdi. Aynı binanın enkazı altında kalan 8 yaşındaki Yasin Çeşen de önceki gün ölmüştü.

Tarlabaşı Turan Caddesi Doğramacı Şakir Sokak'ta çöken binanın enkazından arama ve kurtarma çalışmaları yapan itfaiye ekiplerince çıkarılan Ogün Çuvak (6), tedavi gördüğü Taksim Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Beyoğlu'nda çöken binanın enkazı altından çıkartılan 8 yaşındaki Yasin Çeşen ölmüş, 6 yaşındaki Ogün Çuvak ile Ayşe Şafak adlı yaşlı kadın da yaralanmıştı.

DEREYE DÜŞEN BİR ÇOCUK ÖLDÜ, DİĞERİ KAYIP

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde 11 yaşında bir çocuk, okula giderken düştüğü derede boğuldu. Hakkari'de ise dereye düşen 5 yaşındaki çocuk tüm aramalara karşın bulunamadı.

Kayseri, 100. Yıl Mahallesi'ndeki evlerinden önceki sabah okula gitmek için ayrılan Medine Çaylak (11) eve dönmeyince, ailesi durumu polise bildirdi. İtfaiye ekiplerinin dere boyunca sürdürdükleri arama çalışmaları sonucu, Medine Çaylak'ın cesedi, bu sabah Anadolu Öğretmen Lisesi yakınından geçen dere yatağında bulundu.

Haberin Devamı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde ise dereye düşen 3 yaşındaki çocuk, 5 gündür devam eden çalışmalara rağmen bulunamadı.

Şemdinli'nin Altınsu Köyü'nde evlerinin yanında oynayan 3 yaşındaki Cihat Dereli, dengesini kaybederek etkili yağışlardan dolayı taşan dereye düştü.

Kardeşinin durumu ailesine bildirmesi üzerine başlayan ve 5 gündür bütün köy halkının katılımıyla devam eden arama çalışmalarına rağmen Cihat Dereli bulunamadı.

SOKAK ORTASINDA SÄ°LAHLI KAVGA

İzmlir'in Buca İlçesi'nde Zafer Günendi (36), henüz bilinmeyen nedenle Ali Rıza adındaki kişiyle tartıştı. Kavgaya dönüşen olayda Günendi, her iki ayağından silahla yaralandı. Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Günendi'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olaydan sonra firar eden ve emekli başçavuş olduğu belirlenen Ali Rıza adındaki kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

ÅžOFBENDEN ZEHÄ°RLENDÄ°

Ordu'nun Ulubey İlçesi'nde şofbenden zehirlenen bir kişi öldü. Çatallı Mahallesi'nde Döndü Tatar (67), duş almak için girdiği banyoda, şofbenden zehirlenmiş olarak bulundu.

TANKER ÖĞRENCİ SERVİSİNE ÇARPTI: 13 YARALI

Osmaniye'de, bir tankerin öğrenci servisine çarpması sonucu 10'u öğrenci 13 kişi yaralandı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Musa Şahin Bulvarı Nahır Yolu kavşağında meydana gelen kazada, kırmızı ışıkta durmadığı iddia edilen Abdülcelil Mumgan (23) yönetimindeki 73 AH 939 plakalı tanker, Dervişiye Köyü'nden öğrenci getiren Mustafa Yılmazer (22) yönetimindeki 80 M 0090 plakalı minübüse çarptı.

Kazada, ağır yaralanan lise öğrencisi Ayşe Coşar (17) ile Mehmet Demir (30) ilk müdahalenin ardından Adana SSK Hastanesi'ne sevk edildiler. Ali Çirkin (17), Seyfullah Gök (17), İbrahim Gök (17), TubaBatmaz (17), Altan Kaya (30), Adem Kaçar (17), Ümmet Aydın (16), MuratAydın (16), Talha Baycıoğlu (18), Tufan Karatekin (33) ile minibüs sürücüsü Mustafa Yılmazer ise Osmaniye Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildiler.

TRAKTÖRLER ÇARPIŞTI: 4 YARALI

İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı Gökçealan Köyü'nde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Sinan Bozdağan'ın kullandığı 35 LBY 64 plakalı traktör, hatalı sollama yaparken, Habibulllah Şımır yönetimindeki 35 LBZ 23 plakalı traktöre çarptı.

Kazada, sürücü Habibullah Şımır (43) ile traktörde bulunan Nuray Şımır (38), Halit Demir (24) ve Tuncay Demir (29) yaralandı.   Â

SÜRÜCÜ EL FRENİNİ ÇEKMEYİNCE...

Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde, Akçakoyunlu Köyü yakınlarındaki Çamlı Çeşme mevkiinde meydana gelen kazada, Mehmet Gıdık (34) 01 L 1383 plakalı otomobilini, su içmek için rampaya el frenini çekmeden park etti. Sürücü indikten bir süre sonra hareket ederek yokuş aşağıya giden otomobil, şarampole yuvarlandı. Kazada, araçta bulunan Süleyman Gıdık (4) ağır yaralandı.

Gıdık, Düziçi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HASTA TAÅžIYAN AMBULANS KAZA YAPTI

Nevşehir'den Kayseri'ye hasta götüren ambulans, kaza yaptı. Ahmet Taşpınar'ın kullandığı, beyin kanaması geçiren Gülbahar Didinmez'i taşıyan Nevşehir Sağlık Müdürlüğü'ne ait 50 DR 588 plakalı ambulans, Osman Kavuncu Bulvarı Şeker Karakolu karşısında, Metin Kılıç'ın kullandığı 38 LA 938 plakalı otomobille çarpıştı.

Gülbahar Didinmez, olay yerine sevk edilen başka bir ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

DÄ°KKATSÄ°Z SÃœRÃœCÃœLER 4 YAYANIN AZRAÄ°LÄ° OLDU

Gaziantep'te Sani Konukoğlu Bulvarı'nda, annesi Gülsüm Yılmaz'ın yanından ayrılarak yola fırlayan Müslüm Yılmaz(5), Abdullatif Uygun yönetimindeki 34 VYS 77 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaralandı. Küçük çocuk, hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Kayseri'de, Sinan Yavuz'un kullandığı 38 NV 389 plakalı otomobil, Çevreyolu Hastane kavşağında, yolun karşısına geçmek isteyen Kemal Ersu'ya (56) çarparak, ölümüne neden oldu.

Yine Kayseri'de, Mehmet Koçoğlu idaresindeki 38 S 0412 plakalı öğrenci servis minibüsü, Yeni Sanayi Celalettin Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan Mevlüt Ördek'e (86) çarptı. Ördek, olay yerinde öldü.

Trabzon'un Sürmene İlçesi Çarşı Mahallesi'nde, Abdul Demir'in (34)kullandığı 34 UT 7391 plakalı kamyonet, yolun karşısına geçmeye çalışan Remzi Yılmaz'a (75) çarparak ölümüne neden oldu.

İSTANBUL'DA 3 KAZA: 1 ÖLÜ 4 YARALI

İstanbul'da meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında 1 kişi öldü, 2'si polis 4 kişi yaralandı.

Kozyatağı Yanyol üst geçidi altında saat 02.00 sıralarında meydana gelen kazada, Mehmet Ceran'ın kullandığı 34 KEN 71 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Osman Bahadır'a (52) çarptı.

Ağır yaralanan Bahadır için olay yerinde ambulans beklenirken, yoldan geçen bir otomobilin sürücüsü, aracını durdurduktan sonra yaralının üzerinden ceketi alarak olay yerinden uzaklaştı.Osman Bahadır ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Bayrampaşa Eski Edirne Asfaltı girişindeki kazada da kontrolden çıkan 34 TBP 57 plakalı taksi, devriye görevi yapan Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne ait 34 T 5347 plakalı ekip otosuna çarptı.

Kazada hafif yaralanan polis memurları Feridun Koç (23) ve HalidunTatar, Özel Hayat Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Unkapanı'ndan Aksaray yönüne giden Suat Bayramoğlu'nun kullandığı 34 THF 03 plakalı taksi ise yolun karşısına geçmeye çalışan Maksen Taş (38) ile kimliği henüz belirlenemeyen arkadaşına çarptı.

Ağır yaralanan Taş ve arkadaşı İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, sürücü Bayramoğlu'nun gözaltına alındığı bildirildi.

FRENİ PATLAK HALK OTÜBÜSÜ HIZ YAPINCA: 4 ÖLÜ, 6 YARALI

Ankara Talatpaşa Bulvarı'nda freni patlayan özel halk otobüsü, dün dört kişinin ölümüne, altı kişinin de yaralanmasına neden oldu. Ege Mahallesi-Ulus hattında yolcu taşıyan 06 MAL 53 plakalı halk otobüsünün şoförü Yüksel Uzunoğlu, Numune-Hacettepe ve İbni Sina hastanelerinin bulunduğu bölgeye geldiğinde Samanpazarı yokuşundaki kırmızı ışığa yakalanmamak için gaza basınca bir faciaya neden oldu.

Kavşağı geçtikten sonra otobüsü yavaşlatmak isteyen Uzunoğlu, iddiasına göre frene bastı ancak otobüsün frenleri tutmadı. Kontrolden çıkan ve orta refüjü aşarak karşı şeride geçen otobüs beş araca çarptı ancak yine de duramadı. Daha sonra kendi şeridine geçen ve refüjde bekleyen yayalara çarpan otobüs, altına aldığı bir ağaç sayesinde durabildi.

Kazada, Emine Öztürk (89), Mehmet Öztürk (87) ve Filiz Toper yaşamını yitirdi. Bacakları ve bir kolu kopan Fatma Koç da kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Toper ve Koç'un, Pursaklar Sağlık Meslek Lisesi'nde öğretmen oldukları ve stajyer öğrencileri denetlemek üzere Numune Hastanesi'ne gittikleri öğrenildi. Kazada yaralanan Ahmet Dağ, Süleyman Çakmak, Haluk Görkem, Selçuk Yiğit, Hayat ve Mert Sertyel ise İbni Sina ve Numune hastanelerinde tedavi altına alındı.

PANZER İKİ ÖĞRENCİNİN AYAKLARINI EZDİ

Milli Güvenlik dersinde tanıtılan panzer, önceki gün iki öğrencinin ayağını ezdi. Silah, mühimmat ve araçların tanıtımı konulu ders için Trabzon Lisesi'nin bahçesine getirilen Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne ait panzer, manevra sırasında, arkasında bulunan Ahmet Sarı ve Burak Akyüz isimli öğrencilerin ayaklarının üzerinden geçti. Kazada, her ikisi de 17 yaşında olan öğrencilerden Sarı'nın sol ayak parmakları, Akyüz'ünse sol ayak bileği kırıldı.

SİLAHINI GÖSTERİRKEN ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

Samsun'da evlilik hazırlıkları yapan Bülent Bayram (27), 19 Mayıs Mahallesi Kışla Sokak'ta davetiye bastırmak için gittiği bir matbada arkadaşı Murat Alver'e (24) tabancasını göstermek isterken, silah kazayla ateş alınca, Murat Alver başından vuruldu.

Ağır yaralanan Alver, kaldırıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Bülent Bayram ise olaydan sonra kaçtı.

KESTİĞİ AĞACIN ALTINDA KALDI

Van'da, kestiği ağacın altında kalan kişi öldü. Alınan bilgiye göre, merkez Kaymaklı Köyü'nde oturan Suphi Tunç (42), kendisine ait bahçede kestiği yaklaşık 4 ton ağırlığındaki kavakağacının altında kaldı.

Köylüler tarafından kavak ağacının altında çıkarılan Tunç, olay yerinde öldü.

7 YAŞINDAKİ ÇOCUK TRAKTÖRE KAZAĞINI KAPTIRDI

Bursa'nın İznik İlçesi'nde, bir traktörün arkasına takılan tarım ilacı tankının şaft koluna kazağını kaptıran çocuk, feci şekilde can verdi.

İlçeye bağlı Boyalıca Beldesi'nde, Mehmet Tuna, torunu Olcay Tuna'yı (7) da yanına alarak, 54 DR 867 plakalı traktörünün arkasına taktığı tank ile tarlasını ilaçlamaya başladı. Traktörde dedesinin yanında oturan Olcay Tuna, ilaç tankını çalıştıran şaft koluyla oynarken, kazağını kaptırdı.

Küçük çocuk, boynunun kopması sonucu hayatını kaybederken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

KUYUDAN SU ÇEKEN İŞÇİ ZEHİRLENDİ

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'ne bağlı Kınık Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Özdemir ile bir işçi, su kuyusunda zehirlenerek öldü.

Belediye Başkanı Ahmet Özdemir, kendisine ait soğuk hava deposu inşaatında çalışan işçiler Turgut Çiçek, Tahsin Yavuz ve Necmi Albay ile motorla su çekmek amacıyla inşaat sahasının yakınlarındaki kuyuya girdi.

Başkan ve işçilerin uzun süre kuyudan çıkmamasından şüphelenen diğer çalışanlar, kuyuya indiklerinde Ahmet Özdemir ve Turgut Çiçek'in cesediyle karşılaşırken, baygın halde bulunan iki işçi, Kınık Sağlık Ocağı'nda tedavi altına alındı.

Yapılan ilk incelemede, Başkan Özdemir ve Turgut Çiçek'in, su çekmekte kullandıkları mazotla çalışan motorun egzozundan çıkan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!