Hayatım bir anda değişti

Güncelleme Tarihi:

Hayatım bir anda değişti
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Türkiye Güzellik Yarışması'nda kraliçelik tacını giyen Buket Saygı'ya daha şimdiden iş teklifleri yağmaya başladı.

Buket Saygı, kraliçe seçilmesini hayatının dönüm noktası olarak görüyor. Bütün genç kızlara yarışmaya girmelerini tavsiye eden Saygı, ‘‘Hayatınızda önemli bir dönüm noktası oluyor. Hele bir de kazanacak olursanız... Bunu tatmalarını istiyorum’’ diyor.

Buket Saygı 21 yaşında ve iki yıldır Deniz Tüney Ajansı'na bağlı olarak mankenlik ve fotomodellik yapıyor. Babası Münir Bey müteahhit, annesi Aysel Hanım ise ev hanımı. Liseyi Balıkesir'de bitirdikten sonra, üniversiteye hazırlanmak için 1995 yılında İstanbul'a gelen Buket, ablası Gamze Saygı ile birlikte yaşıyor. Gamze de, 1995 Türkiye ikinci güzeli.. Yani ailede iki tescilli güzel bulunuyor.

Gözyaşlarımı tutamadım

Yarışmaya girmesinde ailesinin büyük katkısı olduğunu belirten kraliçe, önceki yıl da Show TV'nin düzenlediği yarışmaya girmiş ve Palmolive Güzeli seçilmişti. Bu yıl hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Buket, ‘‘Beklemiyordum desem yalan olur. Ama yarışmalarda ne olacağını önceden kestirmek güç olduğu için tam olarak emin değildim. Yarışma boyunca çok heyecanlandım. Seçildikten sonra ise çok farklı, çok garip bir duygu yaşadım. Çağla'ya sarılırken gözyaşlarımı tutamadım’’ sözleriyle duygularını dile getiriyor.

Daha bir gün bile olmadan hayatında pek çok şeyin değiştiğini söylüyor Buket. Önce tebrik telefonları, sonra da iş telefonları yağmaya başlamış. Saygı, şimdiden kendisini Seyşel Adaları'nda yapılacak olan Miss World'e hazırlıyor. ‘‘Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Şimdiden hazırlıklara başladım. Öncelikle İngilizcemi çok iyi ilerletmek istiyorum. Dil dışardaki yarışmalarda kazanmakta en önemli etken. Bununla birlikte orada kullanacağım kostümlerin hazırlıklarına da başlayacağız’’ diyen Buket, özellikle kostüm konusuna ağırlık vermek istiyor.

Genç kraliçe, mankenliğe devam etmekte kararlı. Artık mesleğinde daha farklı bir boyuta geçeceğine inanıyor. Ancak yine de iç mimar olmayı hedefliyor. ‘‘Bu idealimden asla vazgeçmem. İç mimarlık eğitimi almak istiyorum. Zaten ablam da mimar, onun desteğiyle bunu gerçekleştireceğime inanıyorum’’ diyor.

Bu yıl Türkiye güzeli seçilen Buket Saygı'ya tacını, 1997 yılının kraliçesi Çağla Şikel taktı.

Buket Saygı'nın ablası Gamze Saygı da 1995 yılında Türkiye ikinci güzeli seçilmişti.

Buket Saygı'yı tebrik eden annesi Aysel Hanım'la babası Münir Bey, kızlarıyla gurur duyduklarını söylediler .

Günlerdir süren heyecan sona erdi ve Türkiye'nin en güzel kızları Şenay Akay, Asuman Krause, Buket Saygı, Sinem Öztufan, Seda Akman seçildi

MUHTEŞEM FİNAL GECESİNİN ÜNLÜ KONUKLARI

Yarışmayı izlemeye gelen iş adamları arasında Mustafa Koç ve halası Sevgi Gönül de vardı. Beyaz ile Hande Ataizi gazetecilerin en çok ilgi gösterdiği konuklar arasındaydı. Cihan Ünal, güzellik yarışmasını izlemeye kızı Yağmur ile birlikte geldi. Tarkan'a salondaki konuklar da çoşkulu alkışlarla eşlik etti. Sibel Can, gecede sevilen şarkılarını seslendirdi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Miss Turkey '98'i iki bine yakın seçkin bir davetli topluluğu izledi.

Hediye yağmuru

Buket Saygı kraliçelik tacıyla birlikte, Kanal D'den Mazda Lantis marka bir otomobil, Club Flipper'dan devre mülk, Duru Turizm'den Jamaika seyahati ve Panasonic G600 cep telefon kazandı. İkinci seçilen Asuman Krause Mazda Familia bir otomobil, Amerika seyahati, Clup Flipper'dan devre mülk, Panasonic cep telefonu, üçüncü seçilen Sinem Öztufan Mazda Familia marka bir otomobil, Panasonic cep telefonu, Clup Flipper'dan devre mülk, Mısır seyahati, dördüncü seçilen Şenay Akay Mazda Practica marka otomobil, Panasonic cep telefonu, Clup Flipper'dan devre mülk, Antalya seyahati, beşinci seçilen Palmolive güzeli Seda Akman ise, firmayla bir yıllık kontrat, Panasonic cep telefonu ve 500 milyon lira para ödülü kazandı.

Kanal D'den yeni rekor

Kanal D, pazartesi günü Prime Time'da yüzde 29.1 ve Tüm Gün'de yüzde 23.9'luk izlenme payları ile diğer kanalları geride bırakarak, açık farkla günün birincisi oldu. Pazartesi günü en çok izlenen ilk 10 programın 5'i Kanal D'de yayınlandı. Çarkıfelek'i ekran başındaki her üç kişiden biri izlerken, gözde yarışma yüzde 18.3 rating ve yüzde 38.1'lik izlenme payıyla günün en çok izlenen programı oldu. Kanal D'nin canlı olarak yayınladığı ‘Miss Turkey 98 Güzellik Yarışması’ ise yüzde 13.4 rating ve yüzde 31.6 izlenme payıyla ikinci oldu. Bu sonuçlar, kaliteli ve seçkin programlarıyla lider kanalın, 1998'de de birinciliğini koruduğunu bir kez daha ispatladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!