Hayat kadınlarına okuma-yazma kursu

Güncelleme Tarihi:

Hayat kadınlarına okuma-yazma kursu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2001 00:00


Eda BERKBAYRAK/İZMİR (DHA)
Haberin Devamı

İzmir'de Valilik bünyesinde faaliyet gösteren Fuhuşla Mücadele Komisyonu, genelevde okuma-yazma kursu düzenlenmesine karar verdi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nce sistematik yapılan sağlık kontrolleri sırasında hayat kadınlarından bir bölümü okuma yazma bilmemekten şikayet etti. Yapılan araştırmada, İzmir'de çalışan 320 hayat kadınından 120'sinin okuma yazma bilmediği anlaşıldı. Komisyon, bunun üzerine okur yazar olmayan bu kadınlar için kurs programı başlatılmasını karara bağladı. Milli Eğitim Müdürlüğü'yle yapılan yazışmalar sonrası Konak Halk Eğitim Merkezi'nden okuma yazma kursu vermek üzere bir öğretmen görevlendirildi. Kurs, önümüzdeki günlerde genelev içindeki Zührevi Hastalıklar Dispanseri'nde başlayacak. Kurs programı ilk etapta 25 gönüllü hayat kadınıyla başlatılacak. Hafta içi her gün genelevde işlerin durgun olduğu 10.00-13.00 saatleri arasında verilecek kurs 45 gün sürecek. Talebin devamı halinde gerekirse iki sınıf birlikte açılarak kalan okuma yazma bilmeyen hayat kadınlarına da eğitim verilecek.

Komisyon ayrıca okuma yazma kursuyla birlikte cinsel yolla bulaşan hastalıklar, üreme ve kadın sağlığı konularında yoğun bir eğitim verilmesini karara bağladı. Genelev içindeki Zührevi Hastalıklar Dispanseri'nde bu konularda eğitim almış sertifikalı iki hekim tarafından verilecek eğitim de, önümüzdeki haftadan itibaren başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!