Hayallerini yılbaşı ağacına yazdılar

Güncelleme Tarihi:

Hayallerini yılbaşı ağacına yazdılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2006 11:10

Yurt genelinde hizmet veren alışveriş merkezi ile Adana ve Mersin'deki bir otele kurulan dilek ağaçlarına yurt çocukları tarafından bin 150 mektup bırakıldı.

Real Hipermarketler yönetiminin hazırladığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü tarafından kabul gören projeyle, yetiştirme yurtlarındaki çocukların yılbaşı istekleri yerine getirilmeye çalışılıyor.

Alışveriş merkezi görevlilerinden oluşan ekiplerin ziyaret ettiği SHÇEK'e bağlı İstanbul, Ankara, İzmit, Bursa, Gaziantep, Antalya ve Adana'daki yurtlarda, çocukların yılbaşı hediyesi isteklerinin yazılı olduğu mektuplar toplanarak, alışveriş merkezlerinde kurulan yılbaşı ağacına asıldı.

Özellikle yılbaşı ve bayram alışverişine giden vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği mektuplarda, yer alan talepler karşısında bazen şaşırırken bazen de duygu dolu anlar yaşadı.

Sakızın bile bulunduğu talepler arasında giysi ve oyuncak ön plana çıktı. Erkeklerin en fazla futbol forması ve takım elbise, kızların ise Barbie resimli çanta ve giysiler istediği gözlendi.

Alışveriş merkezinin 7 ildeki dilek ağaçlarına yardımseverlerin büyük ilgi gösterdiği, 700 dilek mektubunun büyük bölümünün alındığı belirtildi.

GÜLÜMSEMENİ SEÇ

Adana ve Mersin Hilton Otelleri'nde gerçekleştirilen aynı içerikli ”Gülümsemeni Seç” kampanyasında da çocukların kendi el yazılarıyla hazırladığı mektuplar, ünlü ressam İsmail Acar tarafından bez ve kağıtlarla hazırlanmış yılbaşı ağaçlarında sergileniyor.

Adana'dan 250, Mersin'den de 200 çocuğun mektubunda özellikle sporculara ve çizgi film kahramanlarına ilgi olduğu gözlendi. Bazı çocuklar mektuplarında Galatasaraylı Arda, Mondragon, Necati, Fenerbahçeli Tuncay ve Alex'in imzalı formalarını istedi.

Adana'daki yetiştirme yurdunda kalan 15 yaşındaki bir kızın mektubunda, ”Yıllardır mavi bir gece elbisesi olmasını istiyordum. Filmlerde gördüğüm o güzel giysili gençler gibi olmayı arzuluyordum. Mavi bir gece elbisesi beni bu yılbaşında mutlu edebilecek hediye” diye dilekte bulunması görenleri duygulandırdı.

Bir hayırseverin bu mektubu alarak yerine getirmek istediği öğrenildi.

Mektuplar arasında gelecekle ilgili dilekler de yer alıyor. Bazılarının ”güzel bir gelecek”, “mutlu bir evlilik”, “öğretmen olmak” gibi dileklerde de bulunduğu vurgulandı.

Sinemaya gitmek isteyen bir çocuğun dileğinin ise yılbaşından sonra gerçekleşeceği bildirildi.

Hilton Otelleri tarafından yurt genelinde ilk kez gerçekleştirilen kampanyada toplanan hediyelerin özel bir Yılbaşı Balosu ile çocuklara teslim edileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!