Hayali sınıfta ders vermekti, madende kömür kazıyor

Güncelleme Tarihi:

Hayali sınıfta ders vermekti, madende kömür kazıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 21:12

Ondokuz Mayıs Üniversitesinden (OMÜ) mezun olan ancak öğretmenlik ataması yapılmayınca 2006’da Zonguldak’ta maden ocağına kazmacı olarak çalışmaya başlayan biyoloji öğretmeni Yakup Muzaffer (37), mesleğini icra edememenin burukluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Amasya Eğitim Fakültesinden 2001’de biyoloji öğretmeni olarak mezun olan Muzaffer'in, branşına az kadro ayrılması ve yüksek puan alamaması nedeniyle ataması gerçekleşmedi. 

Yaklaşık 2-3 yıl vekil öğretmen olarak okullarda görev yapan Muzaffer, 2006’da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ocaklarına üretim işçisi alınacağı haberi üzerine kuruma "kazmacı" olmak için müracaat etti. 

Müracaatının ardından uzunluğu 4 metreyi bulan direk taşımasının yanı sıra kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandığı test edilen Muzaffer, kura çekimini de kazanarak maden işçisi olma hakkı elde etti. 

Yaklaşık 11 yıldır TTK maden ocaklarında çalışan Muzaffer, yerin metrelerce altında kömür kazarak üretime katkı sağlıyor. 

Maden işçisi 1 çocuk babası Muzaffer, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim gördüğü dönemde hep öğretmen olma hayali kurduğunu ancak bunun '‘hayalden öteye'’ gidemediğini söyledi. 

Haberin Devamı

Mesleğe başladığı ilk yıllarda öğretmenlik yapamamanın burukluğunu yaşadığını ancak bunun zamanla azaldığını ifade eden Muzaffer, "Hayat mücadelesi, kavgası, aile geçimiyle uğraştığımız için önceliklerimiz belli. Bizim önceliğimiz de geçim derdi." diye konuştu. 

- "ÖĞRETMENLİK HAYALİYLE DEVLETE HİZMET VERME DÜŞÜNCESİNDEYDİK AMA OLMADI"

Her Öğretmenler Günü’nü buruk kutladığını, sınıf yerine de maden ocağına girdiğini ifade eden Muzaffer, şöyle devam etti: 

"Devletimize hep öğretmenlik hayaliyle hizmet verme düşüncesindeydik ama olmadı, madenci olarak hizmet veriyoruz. Tüm arkadaşların öğretmenler gününü kutluyorum. Atanamayan öğretmenlere de Allah en kısa zamanda atanmayı nasip etsin. Gönül isterdi ki ben de öğretmen olarak hizmet verebilseydim. Ama Cenabı Allah bize bu işi nasip etmiş. Tabii bugün bırakın öğretmenliği, 'Milli Eğitim Bakanı da ol' deseler, o iş bizden geçti. Maden ocağına gireli 11 yıl olmuş. Nasip olursa 4 yıl sonra emekliliği hak ediyorum. Bugün deseler ki 'Öğretmen ol', 65 yaşıma 27 yıl var. Ben 27 yıl yaşayıp yaşamayacağımı bilmiyorum." 

Hayali sınıfta ders vermekti, madende kömür kazıyor

Haberin Devamı

TTK’de işbaşı yapabilmek için maden direği taşımasının yanı sıra kömür kazdığını, kürek ve baltayı kullandığını mülakatı geçmesinin ardından kuradan isminin çıktığını anlatan Muzaffer, "Yerin metrelerce altında çalışma arkadaşlarım bana ’hocam’ diye hitap ediyor. Her Öğretmenler Günü’nde de beni kutluyorlar, onore ediyorlar. Şakalarında daha dikkatli davranıyorlar." ifadelerine yer verdi. 

BAKMADAN GEÇME!