Hay hay... Notere

Güncelleme Tarihi:

Hay hay... Notere
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Partisinin İzmir'deki Kadın Kurultayı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan DYP lideri Çiller, ANAP lideri Yılmaz'ın teklifine, ‘‘Hay hay... Hemen notere gidelim’’ diye yanıt verdi. Bu topraklardan çıkan ilk kadın başbakan olduğunu belirten Çiller, tarihe geçmek istediğini söyledi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın, ‘‘Seçimlerde az oy alan istifa etsin’’ teklifine, ‘‘Hay hay.. Noter önünde’’ yanıtını verdi.

Çiller, partisi tarafından düzenlenen Kadın Kurultayı'na katılmak için dün İzmir'e geldi. Efes Oteli'nde bir süre dinlenen Çiller, burada DYP'yi izleyen muhabirlerin Yılmaz'ın teklifini sorması üzerine şunları söyledi:

‘‘Ben de zaten öyle dedim. Ben dedim ki, ‘Bu kendi iradesine ait bir olay.' O da, ‘Parti benim malım değil, partinin müsaadesi lazım' Ne ilgisi var. Kimi nasıl kandıracak böyle. Başta kendi iradesiyle çekilme konusunu ortaya koysun. Benim söylediğim de farklı bir şey değildi. Hay hay... Hemen. Noter önünde...’’

Çiller, İnönü Kültür Merkezi'ndeki kurultayda da, kadınlara seslenerek, ‘‘Beni silmek istiyorlar, buna izin vermeyin’’ mesajı verdi. İki yıl önceki Samsun gezisinde, ‘‘Benim gibisi bin yılda bir gelir’’ diyen Çiller, dün de kendisini, ‘Cumhuriyet'in başarısı' olarak tanıttı. Çiller, ‘‘Cumhuriyet'in 75. yıldönümünde, Cumhuriyet'in en büyük başarılarından birini görmezden geldiler. 75. yılda İlk Türk kadın başbakanı silmeye, yok etmeye çalıştılar. Sanki bizi Atatürk'ün karşısına diktiler’’ diye konuştu.

TARİHE GEÇMEK İSTİYORUM

Hakkındaki iddialara karşı da savunma yapan ve ağlamaklı ifadeyle konuşan Çiller, şöyle devam etti:

‘‘Kadın başbakana, ‘CIA ajanı, eroin kaçakçısı, nükleer kaçakçı, çeteci' dediler. İlk kadın başbakanı siyasi linç etmeye çalıştılar. Çete dediler, çetelerin koynundan kendileri çıktılar. Çünkü istiyorum ki, bin yılda bir bu topraklardan çıkan ilk kadın başbakan, tarihe önümüzü açacak olarak geçsin. Bu seçimler aynı zamanda kadınların seçimi. Sildirmeyin onu.’’

Çiller, kadınlar konusundaki duyarlılığını vurgularken, ‘‘Yine en fazla Türk kadınını parlamentoya sokan ben olacağım’’ iddiasında bulundu.

Şişmanlatacaklar

Çiller'e, Kemalpaşa İlçesi'nin Halilbeyli Beldesi'ndeki partililer bir tepsi Boşnak böreği ikram ettiler. Börekten bir parça yiyen Çiller çok beğendiğini söyledi ve ‘‘Seçimden sonra beldenize yeniden geleceğim’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!