Kokpitte bir meczup

Güncelleme Tarihi:

Kokpitte bir meczup
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2007 11:00

Bir meczup, elini kolunu sallaya sallaya havalimanına girip uçağa bindi

Antalya Havalimanı'na dün gece eşorfmanla gelip, apronda park halindeki uçağa giren kimliği meşhul kişinin, kokpitte oturup uçağın ışıklarını yakıp söndürmesi üzerine havalimanı polisi alarma geçti. Uçağın çevresini kuşatan polise teslim olan ve asker firarisi olduğu sanılan kişi, askeri inzibata teslim edildi.
Antalya Havalimanı 1’inci Havalimanı Dış Hatlar Terminali apronuna geçen cumartesi gecesi giren eşorfmanlı kişi, heyecanlı dakikalar yaşanmasına yolaçtı. Gece yarısı eşofmanları ile havalimanını çevreleyen tellerin altından sürünerek aprona giren kimliği meçhul bir kişi, park pozisyonunda bulunan uçakların yanına kadar geldi.
Merkezi Antalya’da bulunan ve Hollanda’ya uçuşlar yapan Corendon Havayolları’nın park halinde bulunan Boeing 737-400 tipi uçağına giren şüpheli kişi, kokpite oturup ışıkları yakıp söndürmeye başladı. Olayı, apronda görev yapan personelin haber vermesiyle polis alarma geçti. Uçağın içinde bulunan kimliği meçhul kişi Corendon Havayolları uçağının flaplarını da açıp kapamaya başladı. Havalimanı güvenlik güçleri apronda şüpheli bir kişinin olduğunu duyar duymaz uçağın çevresini ablukaya aldı. Askeri birliğinden firar ettiği sanılan kişi, uçağı kuşatan polise teslim oldu.
Polis tarafından apar topar sorguya alınan şüpheli, daha sonra askeri inzibata teslim edildi. Terör olaylarının sıkça yaşanmaya başlandığı bugünlerde Antalya Havalimanı’nda yaşanan bu olaydan sonra havalimanında güvenlik önlemleri artırıldı. Antalya Havalimanı’nda görevli bir üst düzey emniyet yetkilisi de önceki gece yaşanan olayı doğruladı, ancak detay vermekten kaçındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!