Havalar 10 derece soğuyacak

Güncelleme Tarihi:

Havalar 10 derece soğuyacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Türkiye bu geceden itibaren, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Kar yağışı özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olacak. Hava sıcaklığı ise tüm yurtta 10-12 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan 'ihbara' göre, halen devam eden yağışlara ilave olarak, Türkiye, bu geceden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Hava sıcaklığı ise tüm yurtta hissedilir derecede (10-12) azalacak.

Yağışlar sıcaklığın azalmasıyla birlikte yarından itibaren Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve İç Anadolu'da yer yer kar şekline dönüşecek. Doğu bölgelerindeki kar yağışları ise devam edecek. Kar yağışı özellikle Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olacak.

Buna göre yarın Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağışlı geçecek.

21 Aralık Perşembe günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağışlı olacak.

22 Aralık Cuma günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Güney Ege, ve Batı Akdeniz yağışlı geçecek.

23 Aralık Cumartesi günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı yağışlı olacak.

24 Aralık Pazar günü Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelernde yağış bekleniyor. Marmara ve İç Ege'de ise sis görülecek.

Yağışlar Akdeniz'de yağmur, Marmara'nın doğusu ve Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde ise kar şeklinde olacak.

Bu arada meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki hafta başına kadar sürecek olumsuz hava şartları ve görülecek don olayları nedeniyle tedbirli olunmasını istediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!