Hava hafta sonu ısınacak

Güncelleme Tarihi:

Hava hafta sonu ısınacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 09:14

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışların devam edeceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ülkenin büyük bölümünde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra İstanbul Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kütahya, Manisa, Uşak, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde (Nallıhan, Beypazarı, Ayaş, Polatlı, Çamlıdere, Güdül, Kızılcahamam, Çubuk, Kazan, Etimesgut, Sincan) kuvvetli olmasının beklendiği belirtildi.

Su baskını, sel ve yıldırım risklerine dikkat çekilen açıklamada, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL İÇİN ÖĞLEDEN SONRA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

İstanbul'da üç gündür etkili olan sağanak yağışın, öğleden sonra kuvvetlenmesi, yarından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yarından itibaren de yağışın etkisini kaybedeceğini belirtti.

Yıldırım, hafta sonu ise sıcaklıkların mevsim normallerine çıkacağını söyleyerek, sıcaklıkların 30 dereceye kadar çıkacağının tahmin edildiğini söyledi.

Son 24 saatte Sarıyer'de metre kareye 50, Göztepe'de 18, Beykoz'da 18, Eminönü'nde 18, Florya'da 18 ve Kartal'da 14 kilogram yağış düştüğünü belirten Yıldırım, son 72 saatte de Pendik'te metre kareye 134, Sarıyer'de 123, Göztepe'de 118, Beykoz'da 98, Eminönü'nde 86, Kartal'da 74, Şile'de 64, Florya'da 54 ve Bakırköy'de 47 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

KUVVETLİ YAĞIŞ HAFTA SONU ETKİSİNİ YİTİRİYOR

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, yurt genelinde etkisini sürdüren kuvvetli yağışların hafta sonundan itibaren hafifleyeceğini, hava sıcaklıklarının ise 3 ila 5 derece artacağını bildirdi.

Çağlar, bugün yurdun büyük bölümünde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ile İç Ege'de etkisini sürdüreceğini, yağışların İç Anadolu Bölgesi'nde kuvvetli olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Yağışların, cuma günü, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ile Batı Akdeniz'de görüleceğini belirten Çağlar, şunları kaydetti:

“Yurt genelinde etkisini sürdüren yağışlar, hafta sonundan itibaren hafifleyecek. Isparta, Burdur, Afyon, Denizli, Muğla, Eskişehir, Bolu ve Kastamonu'da aralıklı görülecek yağışların, Pazar günü daha da hafif şekilde seyretmesini bekliyoruz. Hava sıcaklığı, Cuma günü Marmara ve Ege bölgelerinde, hafta sonunda tüm yurtta 3 ila 5 derece artacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!