Hava fişek fabrikasındaki patlama soruşturuluyor

Güncelleme Tarihi:

Hava fişek fabrikasındaki patlama soruşturuluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 18:06

SAKARYA’nın Hendek İlçesi’nin Yeşilyurt Beldesi’ndeki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda 1 işçinin ölümü, 39 işçinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Fabrikada dün öğle saatlerinde meydana gelen patlamada 42 yaşındaki işçi Mehmet Aracı yıkılan duvarların üzerine düşmesi sonucu öldü. Kazada yaralanan 39 işçiden 16’sı Adapazarı Toyota-Sa Hastanesi’ne, 12’si Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, 9’u Akyazı Devlet Hastanesi’ne ve 2'si de Hendek Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. İşçilerin tedavileri, acil durum olması nedeniyle sağlık güvencelerine bakılmadan yapıldığı, 8 yaralının sigortasız olduğu ileri sürüldü.

Sakarya Sağlık İl Müdürü Hasan Bektaş, patlama sonrasında hastanelere getirilen yaralılardan 36'sının ilk tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildiğini söyledi. Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Kenan Tandoğan ise sigortasız işçi çalıştırılmasıyla ilgili iddiaların araştırıldığını kaydetti.

Diğer taraftan, patlamada ölen Mehmet Aracı memleketi Afyonkarahisar’da bugün toprağa verildi. Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Aracı’nın, Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın laboratuvarında 2006 yılının mayıs ayından bu yana çalıştığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!