Hatay'da yine ölüm

Güncelleme Tarihi:

Hatayda yine ölüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 02:32

Hatay’ın Antakya ilçesinde dün gece ODTÜ protestolarına destek vermek ve ‘Gezi Parkı’ eylemlerinde vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. Eylemlerde Ahmet Atakan hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Eyleme katılan Ahmet Atakan, (22) apartmandan yer düştü. Ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Atakan’ın yakınları ilk olarak gencin hayatını kaybettiği haberiyle yıkıldı.

Hatayda yine ölüm

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği, Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada “Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimi tarafından 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir ambulans gönderildiğini ancak olay yerinde bulunan kişilerin yaralıyı kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istediği ve sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi'ne getirilen Ahmet Atakan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini” belirtti.

Detayı için tıklayınız

Ancak bir süre sonra yapılan müdahale sonucu duran kalbi tekrar çalıştırılan Atakan’ın yoğun bakıma alındığı bilgisiyle sevinç yaşandı. Kısa süre sonra Atakan hayatını kaybettiği haberi yine herkesi üzdü.

HATAY'DA SABAHA KADAR SÜREN OLAYLARDA BİR GENÇ YAŞAMINI YİTİRDİ / Foto Galeri

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gencin, yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini belirtirken, polis, bir binanın çatısından Atakan’ın güneş enerjisi panelini atmak isterken düştüğü iddiasında bulundu.

ÖLEN GENCİN YAKINLARI İLE POLİS ARASINDA ARBEDE

Ahmet Atakan’ın yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, hastane önünde önlem alan çevik kuvvet polislerine saldırdı. Hastane önünde arbede çıkarken polis, biber gazı kullanarak grubu dağıttı.

Haberin Devamı

BABA: SORUMLU BENİM POLİSİM KAHRAMANDIR DİYENLER

Ahmet Atakan’ın babası Ali Atakan, bu olayların bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi. Çekmece Beldesi Pınarbaşı Mahallesi’ndeki evinde taziyeleri kabul eden Ali Atakan, 30 yıl yurt dışında çalıştığını belirterek, "Bu çocukları ben büyüttüm. Onları feda etmek için mi büyüttüm? Utansınlar" dedi.

Oğlu Ahmet’in düştüğü iddialarına tepki gösteren Ali Atakan, "Hayır öyle bir şey yok. Böyle şeylere inanmayın. Adamlar işi gücü bırakıp, tertip yapıyorlar" diye konuştu.

Ali Atakan, sözlerine şöyle devam etti:
"Şu an yüreğimiz yanıyor, acımız çok büyük, bunu yapanlar utansın. Bu polisi kahraman edip, kendisine bu gücü verenler utansın. Onun katilini orda aramak lazım, poliste değil. Polisle de, halkla da bir işimiz yok. Sorumlular, o polise güç verip, 'Benim polisim kahramandır' diyenlerdir. O, ileri demokrasi dersi verenler utansınlar. Bu mu demokrasi, bu mu Müslümanlık? Üzülüyorum, bunlar Müslümanlıktan nasibini almamış. Eğer Müslüman olsa, İslam’dan nasibini alsa, böyle yapmaz. Ona, bu dini kim empoze ediyorsa, gitsin baksın, nedir bu İslam bu muhabbet, öğrensin bakayım. Düşmanlık mı, savaş mı, öldürmek mi, bu mu İslam? İslam bu kadar ucuz değil. Buradan Diyanet İşleri Başkanı’na sesleniyorum. Çıksın, söylesin, bizim vergilerimizle orda. Yeter."

Haberin Devamı

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Gezi olaylarının başladığı ilk günden bu yana gösteriler sırasında polis memuru Mustafa Sarı, Ali İsmail Korkmaz (19), Mehmet Ayvalıtaş (20), Abdullah Cömert (22), Ethem Sarısülük (26) ve Ahmet Atakan yaşamını yitirdi. Abdullah Cömert de Hatay'daki gösteriler sırasında hayatını kaybetmişti. Eskişehir'de sopalarla dövülen ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de Hatay'da yaşıyor.


AHMET ATAKAN'IN ÖLÜM ANI KAMERADA



HATAY'DA OLAYLI GECE / HÜRRİYET TV

Hatayda yine ölüm




22 YAŞINDAKİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!