Son Dakika Haberleri: Hatay'da denizde hain tuzak kuruldu, acı haber geldi..

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika Haberleri: Hatayda denizde hain tuzak kuruldu, acı haber geldi..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 08:32

Dün Hatay'dan çok acı bir son dakika haberi geldi.  Hatay'ın Samandağ ilçesi Çevlik sahili açıklarında sahil güvenlik ekiplerinin, "can salı" adı verilen botta iki ceset bulunduğu ihbarı üzerine yaptığı inceleme sırasında meydana gelen patlamada bir asker şehit oldu, bir balıkçı yaralandı.

Haberin Devamı

 Olayın ardından denizde kaybolan bottaki iki cesetten biri bulundu.Şehit düşen Deniz Er Alper Al'ın İzmit'teki baba evine acılı haber ulaştı.

PATLAYICI Ä°NFÄ°LAK ETTÄ°

Sahil Güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle birlikte filikaya tuzaklanan patlayıcı infilak etti. İskenderun İlçe merkezinden bile duyulan şiddetli patlamada Kocaeli nüfusuna kayıtlı er Alper Al şehit olurken, balıkçı Ali Doğru ağır yaralandı. Yaralı balıkçı Doğru, ekipler tarafından limana getirildi ve buradan ambulansla Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

SURİYE’DEN Mİ GELDİ?

Patlamayla havaya uçan filika ve ceset parçalarını dağıldığı olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre patlayıcı tuzaklanan filikanın Suriye tarafından geldiği, içindeki cesetlerin de Suriyeli kişilere ait olduğu üzerinde duruluyor.

Haberin Devamı

HATAY VALİSİ’NİN AÇIKLAMASI

Hatay Valisi Ercan Topaca, bir askerin şehit olduğu Samandağ İlçesi’ne gitti. İlk olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndaki yetkililerden bilgi alan Vali Topaca, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Sabah saat 08.00 sularında bir balıkçı teknesinden, sahilin 3-4 kilometre açığında bir can salı dediğimiz, gemilerde olan ve otomatik açılan küçük bir bot görüldüğüne dair ihbar geliyor Sahil Güvenlik Ekiplerimize. İhbarın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimiz, konuyu araştırmak üzere olay mahalline intikal ediyorlar.

Haberin Devamı

BAĞLANMIŞ HALDE İKİ KİŞİ

Tabi vardıklarında can salının içerisinde bağlanmış vaziyette bulunan iki kişiyi kontrol ediyorlar, sesleniyorlar ve herhangi bir ses gelmeyince öldüğü, öldürülmüş oldukları kanaatine varıyorlar. Ardından can salını inceleyip araştırmayı daha derinleştirmek üzere Cumhuriyet Savcısına bilgi veriliyor ve onun da talimatıyla can salının etrafı incelendikten sonra bağlı olan halat alınmak suretiyle, can salı çekilmek isterken patlama yaşanıyor. Patlama anında bir askerimiz şehit oldu, Allah rahmet eylesin. Patlama sırasında can salının yakınında bulunan ihbarı yapan balıkçı teknesindeki bir balıkçımız da yaralandı."

ÅžEHÄ°DÄ°N AÄ°LESÄ°NE ACILI HABER VERÄ°LDÄ°

Haberin Devamı

Hatay'ın Samandağ ilçesi sahilinde meydana gelen patlamada şehit düşen Deniz Er Alper Al'ın İzmit'teki baba evine acılı haber ulaştı.

İzmit Alikahya mahallesi Yuvam Akarca Konutları'nda oturan şehit ailesine acılı haberi, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kılıç, İzmit Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş ve İzmit Müftüsü Musa Bilgiç ulaştırdı. Acılı haberin verilmesinin ardından şehit evinin olduğu apartmana ve sokaklara Türk bayrakları asılırken, olayı duyan şehit yakınları taziye için Alper Al'ın baba evine gelmeye başladılar. 

Al için bugün Hatay Serinyol 121’inci Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda uğurlama töreni yapılacak. Törenin ardından şehit er Alper Al’ın cenazesi memleketi Trabzon’un Şalpazarı İlçesi’ne gönderilecek.

Haberin Devamı

 Â

Son Dakika Haberleri: Hatayda denizde hain tuzak kuruldu, acı haber geldi..

CESETLERDEN BÄ°RÄ° BULUNDU

Hatay’ın Samandağ İlçesi’nde bu sabah patlayıcı tuzaklanan ve içinde 2 kişinin cesedi bulunan filikadaki patlamayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 
Sahil Güvenlik’te görevli denizci er Alper Al’ın şehit olduğu, balıkçı Ali Doğru’nun da yaralandığı olayda, patlamayla filikayla birlikte parçalanan içindeki cesetler, dalgıçlar tarafından denizde arandı. Patlamanın olduğu yerde yapılan dalışlar ve deniz yüzesi taramasında, filika ve ceset parçaları bulundu. 
Hastane morguna getirilen parçaların, cesetlerden birine ait olduğu belirtilirken, diğerini arama çalışmaları sürüyor. Patlayıcı tuzaklanan filika ve 2 cesedin sırrı ise henüz aydınlatılamadı.

 

 

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!