Hatay'da sınır ötesi bayramlaşma

Güncelleme Tarihi:

Hatayda sınır ötesi bayramlaşma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 17:22

Hatay'daki yakınlarıyla bayramlaşacak olan Suriye vatandaşları, Yayladağı ilçesindeki Sınır Kapısından geçiş yapmaya başladı.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu ve beraberindekiler, resmi bayramlaşma için Türkiye tarafına geçen Suriye'nin Laskiye kenti Valisi Zahid Hacmusa ve diğer yetkilileri, Yayladağı Sınır Kapısında törenle karşıladı. Halk oyunları ekiplerinin gösteri yaptığı törende, her iki kentin valisi birbirlerine yöresel armağanlar sundular.

Daha sonra bir konuşma yapan Hatay Valisi Miroğlu, bu yıl Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan 28 bin 432 Türk vatandaşı Suriye'deki akrabalarına 48 saat yatılı bayramlaşmaya giderken, Suriye'nin Laskiye Kenti'nden de 4 bin 218 Suriye vatandaşının Yayladağı Sınır Kapısı'ndan Türkiye'deki akrabalarını ziyaret edeceğini söyledi.

Yatılı bayramlaşmaya gelen konuklara her türlü kolaylığı göstereceklerini belirten Miroğlu, şöyle devam etti:
“Suriye ile her alanda ilişkilerimiz gelişiyor. Komşu komşuya muhtaç. 2 ülke çıkarları doğrultusunda işbirliği yapmalıyız. Aynı kültürü ve coğrafyayı paylaşan, birbirini anlayan iki ülkenin alacağı ve satacağı çok şey var. Stratejik olarak da 2 ülkenin birbirine ihtiyacı var.”

Miroğlu, sınır kaçakçılığının önlenmesi içinde çalışmalar başlatıldığını da kaydetti.

Laskiye Valisi Hacmusa da Türkiye'nin her konuda gerçek dostluğunu gösterdiğini, ilişkilerin daha da gelişmesi için önce devlet adamlarının, sonra da vatandaşların ilişkileri geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Törene, Yayladağı Kaymakamı Hidayet Sarı, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Yayladağı Belediye Başkanı Tayfun Kızılkaya, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erol Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Metin Güneş ve diğer yetkililer katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!