Hatay'da 1 hektar makilik yandı

Güncelleme Tarihi:

Hatayda 1 hektar makilik yandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2010 15:38

Hatay'da, makilik alanda çıkan yangında yaklaşık 1 hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, Habibi Neccar Dağı Saint Pierre Kilisesi yakınlarındaki alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazöz ve helikopterlerle müdahale edilen yangın, ormanlık alana ve yerleşim alanlarına sıçramadan söndürüldü.
Orman İşletme Bölge Müdür Yardımcısı Abdurrahman Acer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir çalışmayla söndürülen yangının çıkış sebebini araştırdıklarını belirterek, “7 arazöz, 1 helikopter ve yer ekibimizle yangını kısa sürede kontrol altına aldık. Yangın, şiddetli rüzgara rağmen yerleşim alanlarına ve ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Soğutma çalışmaları yapılıyor” diye konuştu.

Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi de, kentte 2010 yılı içinde 5 yangın meydana geldiğini ve toplam 4,5 hektarlık ormanın zarar gördüğünü bildirdi.
Geçen yıl 26 yangının çıktığını ve 24 hektarlık alanın zarar gördüğünü ifade eden Harbi, vatandaşların özellikle ormanlık alanlarda piknik yaparken dikkatli davranması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!