Hatay Valisi Lekesiz'den yagın açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Hatay Valisi Lekesizden yagın açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 21:40

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriye'nin İdlib kentinde başlayan ve Hatay'ın Yayladağı ilçesinden Türkiye'ye sıçrayan yangının 3 ayrı bölgede devam ettiğini belirterek, yangının yerleşim yerleri için ciddi bir tehdit ve risk oluşturmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Lekesiz, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat ile yangın bölgelerinde incelemelerde bulunarak, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli ve yetkililerden bilgi aldı.İncelemeler sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali Lekesiz, “Büyük bir afet olabilecek bir yangınla karşı karşıyaydık. Ama memnuniyetle ifade etmek isterim ki şu ana kadar bir can ve mal kaybı olmadı. Alınan tedbirler sonucunda hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadı” dedi.
Lekesiz, yangının 10-12 kilometrelik sınır hattında etkili olduğunu belirtti.

Yangında kaç hektarlık alanın zarar gördüğüyle ilgili tespit çalışması yapılmadığını ancak 500 ile bin hektar arası kızılçam ormanının yok olduğunu tahmin ettikleri ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti: Yangın 3 ayrı bölgede devam ediyor, yerleşim yerleri için ciddi bir tehdit ve risk yok. Başta Orman ve Su İşleri Bakanı ile İçişleri Bakanımız olmak üzere tüm orman teşkilatı, mülki idare amirlerimiz, kaymakamlarımız, vali yardımcılarımız, devlet su işleri, karayolları, özel idare ve belediyelerimizin tüm imkanları seferber edilmiş vaziyette. Yaklaşık 300'e yakın söndürme ekibindeki insan kaynağı 75-80 civarında. Müdahale çalışmaları söndürme uçağı, helikopterler, arozözler ve iş makineleriyle sürüyor.”

Haberin Devamı

“Yangınlar önemli ölçüde kontrol altına alındı”

Lekesiz, büyük bir seferberlik anlayışı içinde söndürme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, şöyle devam etti: Şu saat itibariyle yangınların önemli ölçüde kontrol altına alındığını söylemek mümkün. Ancak 3 ayrı yerde halen yangınlar devam ediyor. Hava şartları böyle olursa, eğer arzu etmediğimiz bir rüzgar gibi faktörler devreye girmezse sabaha karşı yangınların tamamını kontrol altına alınacağını söyleyebiliriz. Öyle tahmin ve temenni ediyorum ki yarın sabaha karşı yangınların tamamı kontrol altına alınmış olacak”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!