Hatay Valiliği dün duyurmuştu! İlk tatbikat bugün siren ve anons ile yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Hatay Valiliği dün duyurmuştu  İlk tatbikat bugün siren ve anons ile yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2020 12:25

Hatay'da valilik tarafından dün açıklanan, siren sistemi kurulumuyla ilgili çalışmalar kapsamında bugün ilk tatbikat gerçekleştirildi. Kent genelinde siren sesi duyulurken, megafonlarla anons da yapıldı.

Haberin Devamı

Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesi üzerinden dün yapılan yazılı açıklamada, "Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre; Başkanlığımız ile ASELSAN A.Ş. arasında 19.02.2019 tarihinde imzalanan "Gaziantep, Hatay ve Kilis İllerinde İkaz ve Alarm (Siren) Sistemi Kurulumu İşleri Sözleşmesi" kapsamında ilimizde kurulumu tamamlanan siren sistemlerinin geçici muayene kabul işlemleri 20-30 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Söz konusu işlemler sahada siren seslerinin çaldırılması ve sesli anons şeklinde olacaktır" denildi.

Hatay merkez ve ilçelerinde, bugün saat 11.00 sıralarında megafonlardan siren sesi duyuldu. Yapılan anonsta, 'Dikkat dikkat, ilimiz ve ilçemiz için hava sahamızın tehlikesini bildiren kırmızı alarm verilmiştir. Acil ihtiyaçlarınızı karşılayacak malzemelerle derhal sığınaklara veya sığınma yerlerine gidin. Yetkililerden tehlike geçti haberi alıncaya kadar bulunduğunuz yeri terk etmeyin' denildi.

Haberin Devamı

UYARI YAPILDIĞI İÇİN HALK PANİKLEMEDİ

Hatay'da, valilik tarafından dün açıklanan siren sistemi kurulumuyla ilgili çalışmalar kapsamında bugün kent genelinde siren sesi ve anonsları duyanlar, 1 gün önceden uyarıldıkları için panik yapmadıklarını söyledi. Hataylılar, kent dışında yaşayan tatbikattan habersiz yakınlarının ise endişelenip, kendilerini telefonla aradıklarını dile getirdi.

Kent merkezinde esnaflık yapan İsmail Kopmaz, dün yapılan bilgilendirmeler sayesinde siren ve ikazlardan haberlerinin olduğunu, çevreden arayanlara ise durumu anlattıklarını kaydetti.

Siren çaldığı sırada evde olduğunu belirten Mahir Avcı da AFAD’ın deneme amacıyla ikaz yaptığını anlayınca rahatladıklarını söyledi.

Uygulamadan daha önce haberdar olduklarını söyleyen Akın Yener de “Gelen mesajlar ve duyurularla AFAD’ın bir denemesi olacağını biliyorduk, panik ve korku yaşamadık” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!