Hatay sınırında ajan operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Hatay sınırında ajan operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2016 00:01

Suriye’de yaralanan Amerikalı kadın istihbaratçı, İHA’ların ve helikopterlerin katıldığı, 2 gün süren film gibi operasyonda kurtarıldı.

Haberin Devamı

5 Ağustos 2016 Cuma günü ajanslara “sınırda ABD hareketliliği” başlıklı bir haber düştü. 

ABD HELİKOPTERLERİ GELDİ
Haberde, iki Amerikan askeri helikopterinin Yayladağı ilçesi yakınlarına indiği, Hatay Valiliği yetkililerinin konuyla ilgili sorulara “Bilgimiz dahilindedir” yanıtını vermekle yetinildiği anlatıldı. İki helikopter Yayladağı’nda panik yaşayan köylüler, gelişmeden yetkilileri de haberdar etti. Bu esrarengiz gelişmenin ayrıntısına Hürriyet ulaştı.

SURİYE’DE GİZLİ OPERASYON
Suriye topraklarında görev yapan Amerikalı kadın ajan, 3 Ağustos tarihinde gizli bir operasyonda yaralandı ve tahliye çağrısı yaptı.

Kadın ajan, ABD’li yetkililere bulunduğu yerin koordinatlarını gönderdi.

ABD’li yetkilerin yaptığı çalışma sonucu, kadın ajanın Yayladağı yakınlarındaki Türkmen dağı bölgesinde bulunduğu tespit edilince kurtarma operasyonu başladı.

Öncelikle, kadın ajanın bulunduğu bölgeden, Türk sınırına doğru yönlendirilmesi sağlandı.

İKİ HELLFIRE’LI İHA UÇTU
ABD’li yetkililer, Türk Genelkurmayı ile temasa geçerek, bölgede yüksek çözünürlüklü kameralar ve ‘istihbaratçıya yakın olması muhtemel Suriye birliklerine müdahale etmek için kullanılacak ‘Hellfire’ (Cehennem Ateşi) füzesi taşıyan, iki insansız hava aracına uçuş izni istedi. Genelkurmay Başkanlığı talep edilen izni derhal verdi.

ABD’ye ait iki tane İHA, bölgeyi taramaya başladı. Bu süreç iki gün devam etti. Arama sürerken ABD’ye ait iki helikopter de Türk sınırının sıfır noktasında hazır bekletildi.

ABD DEĞİL MEHMETÇİK BULDU
Tüm çabalara rağmen kadın ajanla ABD helikopteri buluşamadı.

Aramalar sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hudut birliklerine bağlı askerler, sınır bölgesinde bir hareketlilik fark etti.

Uyarılar yapıldığında, yaralı bir kadın ellerini kaldırarak, ‘Dost olduğunu’ söyledi Mehmetçik tarafından alınan kadın önce Hudut Karakolu’na götürüldü.  

Durum, savcıya bildirildikten sonra yaralı kadın ajan ABD’li yetkililere teslim edildi. Kadın ajan, İncirlik Üssü’ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!