Hastanelerde maske yasağı kalktı mı? Hastanede maske takmak zorunlu mu?

Güncelleme Tarihi:

Hastanelerde maske yasağı kalktı mı Hastanede maske takmak zorunlu mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2022 16:46

Hastanelerde maske yasağı kalktı mı sorusu bir süredir pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyordu. Sağlık Bakanı Koca'dan merakla beklenen 'maske' açıklaması geldi. Bakan Koca "Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz." dedi.

Haberin Devamı

Maske yasağı için resmi açıklama, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Uzun süredir devam eden toplu taşıma ve hastanelerde maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmadığı son gelişmeler ile takip ediliyor. Son günlerde açıklanan Türkiye koronavirüs tablosunda vaka sayısı binin altında gerçekleşiyor. Bu gelişmenin ardından araştırmalar hız kazandı. Vaka sayısının binin altına düşmesiyle Sağlık Bakanı Koca yeni döneme ilişkin bilgi verdi. Peki, toplu taşımada maske takma zorunluluğu kalktı mı? İşte, ayrıntılar.

MASKE YASAĞI KALKTI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun kalktığını duyurdu.

Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Vaka sayıları arka arkaya üç gün 1.000’in altında gerçekleşti. Toplu taşıma araçlarında maskeleri istersek çıkarabiliriz. Yol maskesiz daha kısa! Hastaneler hariç, Maske mecburi olmaktan çıktı. Fakat bunca tecrübeden sonra, başta toplu taşıma araçları olmak üzere, kalabalık kapalı alanlar için maskemizi yanımıza alabiliriz.

BAKMADAN GEÇME!