Hasta bebeğini ağladığı için döverken görüntülendi, gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Hasta bebeğini ağladığı için döverken görüntülendi, gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2018 11:32

Diyarbakır'da Emine T. adlı kadın, bağırsak enfeksiyonu nedeniyle hastaneye yatırılan 7 aylık bebeğini ağladığı için dövdü. Hastane odasındaki şiddeti, bir başka bebeğin annesi cep telefonuyla kaydetti. Emine T., gözaltına alınarak işlemlerinin ardından adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Olay, dün merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşandı. Mehmet ve Emine T. çiftinin 7 aylık erkek bebekleri İ.T., 23 Aralık günü bağırsak enfeksiyonu teşhisiyle hastaneye yatırıldı. Ancak iddiaya göre Emine T. dün hastane odasında bebeği ağladığı gerekçesiyle dakikalarca dövdü.  Aynı odada bulunan bir başka hasta bebeğin annesi tarafından uyarılan Emine T., oğlunu dövmeyi sürdürdü. Bunun üzerine adı açıklanmayan kadın, Emine T.'nin bebeğini dövdüğü anları cep telefonuyla kaydetti. Ardından da görüntüleri hastane polisine verdi. Hemen başlatılan soruşturma kapsamında Emine T. gözaltına alındı.  Emine T. polis merkezine götürülürken, hastanede tedavisi süren bebeğe bir yakınının refakat ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ‘BEBEĞE ŞİDDET’ AÇIKLAMASI

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırılan bir bebeğin, ağladığı için annesi tarafından dövüldüğü olaya ilişkin yaptığı açıklamada, bebeğin genel sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Haber konusu bebeğe şiddet uygulayan annesi hakkında hastane yönetimimiz tarafından adli mercilere bildirimde bulunularak polis tarafından anne E.T. gözaltına alınmıştır. Bahse konu hastamızın bu durumu Hastane Yönetimimiz tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bildirmiştir. Genel durumu iyi olan hastanın tıbbi tedavisi hastanemizde halen devam etmektedir” denildi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören 7 aylık oğlunu dövdüğü için gözaltına alınan Emine T., Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılanÿEmine T., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Annesinden şiddet görenÿbebeğin hastanedeki tedavisinin ise devam ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!