Hasara uzmanlı onarım

Güncelleme Tarihi:

Hasara uzmanlı onarım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi Başkanı Kemal Gökçe, vatandaşları, depremden hasar gören binalarının onarımında sadece görünen hasarlı yerlere takviye yapma yoluna gitmemeleri konusunda uyardı. Onarımın bir uzman denetiminde yapılması gerektiğini vurgulayan Gökçe, ‘‘Binanın sadece görünen hasarlı kısımlarına takviye yaparak, kapatmak yoluna gitmemeli. Oraları onartırsanız, depremde yine gider. Bir inşaat mühendisinin denetiminde yeni bir takviye projesi yaptırmak gerekiyor’’ dedi.

Kapsamlı inceleme

Sadece orta ve hafif hasarlı olan binaların onarılabileceğini belirten Gökçe, evlerinde çatlaklar bulunan ve olası bir depreme karşı binalarını sağlamlaştırmak isteyen vatandaşların kendi kanaatlerine göre hareket etmemeleri gerektiğini, hasarı kapsamlı bir inceleme olmaksızın tespit etmenin mümkün olmadığını vurguladı. Gökçe'ye göre, öncelikle yetkili kişilere hasar tespiti yaptırılması ve resmi rapor hazırlatılması gerekli. Bunun için Bayındırlık ve İskan İl Müdürlükleri ve Afet İşleri Müdürlüklerine başvurmalı.

Fırsatçılara dikkat

Vatandaşların konuya ilişkin hassasiyetini kötüye kullanarak hasar tespiti yaptıklarını iddia eden fırsatçıların ortaya çıktığına dikkat çeken Gökçe, ‘‘Bizde deprem kültürü olmadığı için herkes yeni uyandı. Deprem rantı oluştu. İnsanlar ciddi panik yaşıyor.

Vatandaşlar, bu panikten yararlanmak isteyen bazı fırsatçılara gereksiz yere paralarını kaptırmasınlar’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!