Hasankeyf’i kurtarmak için Amazonlu şef yol kapattı

Güncelleme Tarihi:

Hasankeyf’i kurtarmak için Amazonlu şef yol kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2013 00:00

Hasankeyf’i sular altında bırakacak inşaatı süren Ilısu Barajı’na karşı uluslararası eylem yapıldı. Eyleme 20 bin kilometre öteden, Amazon Ormanları’nda baraj karşıtı mücadeleleriyle tanınan Kayapo Kabilesi’nin şefi de katıldı.

Haberin Devamı

BATMAN’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’e Güney Amerika, ABD, Avrupa, Afrika, Amazonlar ve Türkiye’den gelen baraj karşıtları, yapımı süren Ilısu Baraj şantiyesi önünde protesto gösterisi yaptı, yol kapattı.
Aralarında Amazon Yağmur Ormanları’nda baraj karşıtı mücadeleleriyle tanınan ünlü Kayapo Kabilesi’nin şefi Megaron Txucarramae’nin de olduğu yaklaşık 20 doğasever eylemci, üzerinde Türkçe ve İngilizce ‘Nehirler birleştirir, barajlar böler- Ilısu ve Belo Lonte’yi durdur’ yazan pankart açtı. Hasankeyfliler ve Dicle Vadisi’ndeki 35 bin kişiyi yerinden edeceği belirtilen baraj yapımına karşı durmak ve bu insanlara destek vermek için bölgeye gelen doğaseverler, Dicle Nehri’nin de Ortadoğu’da akan son nehir olarak niteledi. Doğa Derneği Hasankeyf Kampanya Koordinatörü Dicle Tuba Kılıç, Ilısu Baraj projesi durdurulmadan ve Hasankeyf kurtarılmadan, Türkiye’deki barış sürecinin tamamlanmayacağını savunarak, “Dicle ve Fırat nehirlerinin sularının barajlarla tutulması, Türkiye hükümetinin komşularıyla sıfır sorun politikasıyla çelişmektedir. Çünkü Ortadoğu’da giderek artan su krizi, bölgede gerilimin giderek artmasına sebep olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!