Harvard: Çiller diye birine fahri doktorluk vermedik

Güncelleme Tarihi:

Harvard: Çiller diye birine fahri doktorluk vermedik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Harvard Üniversitesi yetkilileri, Tansu Çiller'e, televizyon kanallarındaki konuşmalarında iddia ettiği gibi, fahri doktorluk vermediklerini, böyle bir açıklamayı da ‘çok kaygı ile öğrendiklerini’ söylediler.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, 13 Nisan Salı akşamı HBB kanalında, 14 Nisan Çarşamda akşamı da önce Mesaj-TV sonra da Star televizyonlarındaki söyleşisinde kendisine Harvard Üniversitesi tarafından ‘‘fahri doktora’’ verildiğini söylemişti.

ABD'nin dünyaca ünlü Harvard Üniversitesi'nde fahri doktorluk verilme işlerini yöneten Commencement Department (Diploma Dairesi) Direktörü Grace Scheibner, fahri doktorluk verilenler listesinde Tansu Çiller'in adına rastlanmadığını söyledi.

Hürriyet'in New York temsilcisi Doğan Uluç'a 1940 senesinden bugüne kadar olan bütün dosyaların tarandığını söyleyen yetkili, ‘Her yıl 9 veya 10 kişiye Harvard Fahri Doktora verir. Bu kişiler, bir değerlendirme komitesi tarafından, kendi alanlarında en seçkin insanlar arasından son derece titizlikle seçilir. Sayın Çiller’in böyle bir iddiada bulunabilmesi bizi çok kaygılandırdı' dedi.

Çiller, örneğin, Çarşamba akşamı katıldığı Mesaj TV'nin 'Diyalog' isimli canlı yayında şöyle söylemişti:

‘Beni 6 ay kadar önce Harvard Üniversitesi’ne ne çağırdılar, bana fahri doktora verdiler. Bir takım seminerlere katıldım orada. Dünyada yeni bir kavram; ahbap çavuş demokrasisi ortaya çıkmış. Bunu son derece önemsiyorum...'



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!