Harran'a rektör dayanmıyor

Güncelleme Tarihi:

Harrana rektör dayanmıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

YÖK Genel Kurulu'nun Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Sert'in görevden alınmasına ilişkin öneri kararı, Cumhurbaşkanı Demirel tarafından hemen onaylandı. Rektörün, üniversitede dinci kadrolaşmaya ve türbana göz yumduğu ileri sürülüyor. Prof. Sert'ten önceki rektör Prof. Servet Armağan da, aynı gerekçeyle görevden alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Sert'in, ‘Üniversitede dinci kadrolaşmaya gittiği’ gerekçesiyle görevden alınması yönündeki YÖK Genel Kurulu kararına jet onay verdi.

YÖK Genel Kurulu 11 Aralık Cuma günü yaptığı toplantıda, aynı gerekçeyle görevden alınan eski rektör Prof. Dr. Servet Armağan'ın yerine getirilen Sert'in de, türban yasağı konusunda titiz davranmadığı ve radikal dinci kadrolaşmaya gittiği yolundaki iddialar nedeniyle görevden alınması gerektiğine karar verdi. Genel Kurul'un Cuma günü bu kararını sunduğu Cumhurbaşkanı Demirel, iki gün geçmeden kararı onayladı. Karar dün Resmi Gazete'de yayımlandı. YÖK Genel Kurul, Sert için bir de sürgün cezası verdi. Aynı üniversitede kalması sakıncalı bulunan Sert, Kocaeli Üniversitesi'ne gidecek. Sert'in yerine, ‘vekaleten’ Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Soran'ın atanması bekleniyor.

Bu arada, YÖK Genel Kurulu, geçtiğimiz günlerde Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü'nden istifa eden Prof. Dr. Arif Akşit'in eşi olan Pamukkale Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akşit'i de dekanlık görevinden aldı. Filiz Akşit'in, yeni rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ile uyum sağlayamadığı için dekanlıktan alındığı bildirildi. YÖK Genel Kurulu, Filiz Akşit'in, kadrosunun bulunduğu Osmangazi Üniversitesi'ne dönmesini de kararlaştırdı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!