Harlem’den geldi Şişli’de soyuldu

Güncelleme Tarihi:

Harlem’den geldi Şişli’de soyuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bir süredir New York'un en tehlikeli bölgelerinden Harlem'de yaşayan ve bu semtte bir resim galerisi kuran ressam Gülsün Erbil, geçen cuma yemek için gittiği 'Köfte * Piyaz' adlı restoranda soyuldu. Kapkaççı çocuğun çaldığı çantasıyla birlikte pasaportu, kredi kartları ve bir miktar parasını kaybeden Erbil, restoran yöneticilerinin ve şikayet için başvurduğu Şişli Emniyet Amirliği yetkililerinin ilgisiz, hakaretemiz tavrına maruz kaldığını iddia etti. İlgilileri protesto etti.

Saat 15.30 sıralarında annesiyle restorana giden Erbil'in masadaki çantası 12 yaşında bir kız çocuğu tarafından çalındı. Müşterilerin ve restoran personelinin şaşkın bakışları arasında çantayı kapan çocuğun kaçması üzerine restoran yöneticilerine başvuran Erbil ’’Bu tür olaylar ne yazık ki oluyor, başa çıkamıyoruz’’ cevabını aldı.

Ressam Erbil, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e ait olduğunu öğrendiği restoranın yöneticisi Ferit Karaoğlu'na güvenlik kamerası ya da müşterileri uyarıcı yazı yerleştirilmesini önerdiğinde ise ’’Her yöntemi denedik sonuç alamadık’’ gerekçesiyle karşılaştığını söyledi.

Hakaret iddiası

Olaydan hemen sonra Şişli Emniyet Amirliği'ne giderek şikayette bulunmak istediğini anlatan Erbil, burada Komiser E.B'nin hakaretine maruz kaldığını iddia etti. Komiserin kendisine ’’Biz yemek bile yiyemiyoruz, 20 bin polis bu şehre yeter mi, çantana sahip çık’’ diye bağırdığını öne sürdü. ’’Ben şikayete gitmiştim, o bana memleketi şikayet etti, hatta hakaret etti’’ diyen Erbil olaya o sırada çevrede bekleyen vatandaşların da tanık olduğunu söyledi.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvurduğunda ilgi gösterildiğini, polisin restoran personelinin ifadesine başvurduğunu anlatan Erbil ’’Deniz adlı garson ifadesinde, çocuğu tanıdığını, olaydan bir süre önce tokatlayarak restorandan çıkardığını söyledi. Demek ki kapkaççıları tanıdıkları halde önlem almıyorlar’’ dedi.

Kapkaçıyı teşhis etti

Asayiş Şubesi'ndeki fotoğraflardan kapkaççı çocuğu teşhis ettiğini belirten Gülsün Erbil ’’Polisler çocuğun birkaç gün önce yakalandığını, ailesine teslim edilmek üzere Tekirdağ'a gönderildiğini söyledi. Nasıl geri geldiğine şaştılar’’ dedi.

Kendisine gösterilen albümde 15 - 16 yaşında birçok çocuğun resminin bulunduğunu belirten Erbil ’’Bu çocukların topluma kazandırılması için neden birşeyler yapılmıyor, olaylara tanık olanlar neden bana ne deyip arkasını dönüyor’’ diye sordu.

Köfte * Piyaz'ın yöneticisi Ferit Karaoğlu ise beş yıllık işletmede bir buçuk aydır çalıştığını, bu süre içinde sadece iki kapkaç olayı olduğunu belirterek ’’Burada sık kapkaç olayı olduğu yolundaki iddialar doğru değildir. Gülsin Erbil 15 yıldır yurtdışında olduğunu, eskiden bu tür olayların yaşanmadığını söyledi. Doğrudur, Türkiye çok değişti. Ama biz çantasını bulabilmek için kendisine elimizden gelen yardımı yaptık’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!