Harem’e parti vizesi nasıl verildi

Güncelleme Tarihi:

Harem’e parti vizesi nasıl verildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2001 01:56

Malumunuz, ‘‘Turkish Percussion Group’’ Harem ortalığı kırıp geçiriyor. Bununla da kalmıyor tekno partilerde boy gösteriyor, parçaları Laila gibi yerlerde istek alıyor ve Power FM ve Number One'da sürekli dönüyor. Future Generation DJ'lerinden Peter Thomas, Harem'in bu başarısının altında kendi yaptığı düzenlemenin yattığını söylüyor.

Harem'e kulüplere giriş vizesi veren parçanın adı ‘‘Dub-The-Buka’’. Parçanın bütün prodüksiyonu baştan aşağı Peter Thomas tarafından Ümit Kuzer'in ve Future Generation'un stüdyosunda yapılmış. Thomas bu konunun yeterince bilinmemesinden mustarip. Gerçi albüm kapağında Peter Thomas'ın ismi geçiyor ama Thomas emeğine yeterince saygı gösterilmediğini düşünüyor.

Gerçekten de ‘‘Dub-The-Buka’’nın Harem'in seslendirdiği diğer parçalardan çok farklı bir karakteri var. Thomas parçayı kulüplerde dans eden insanlarla, darbukaya aşina sokaktaki insanları bir araya getirmek amacıyla yaptığını söylüyor ve ekliyor: ‘‘Harem çok iyi bir grup olmasına rağmen ‘‘Harem 2’’ adlı albümün başarısını sadece onlara bağlamak yanlış olur.’’

HAREM'E SİHİRLİ DOKUNUŞ

Biz Harem grubununun canlı performansına tanık olmadık ama Peter Thomas'a göre ‘‘Dub-The-Buka’’nın onlar tarafından canlı olarak icra edilmesi mümkün değil. Bu parça sadece Thomas tarafından canlı olarak çalınabiliyormuş

Kırk yaşındaki Jamaika asıllı İngiliz vatandaşı Thomas, Harem ile grubun plak şirketi Mega Müzik'in sahibi ve prodüktörü Ethem Zeytinkaya'dan aldığı teklif üzerine çalışmaya başlamış. Ethem Bey o vakte kadar Harem'den pek haberi olmayan Thomas'tan grup için bir dans parçası yapmasını istemiş ve örnek olarak da ‘‘Africanism’’i vermiş. Türkiye'de insanların darbukayı çok sevdiğini bilen Peter Thomas da darbukaya bayılıyor. O yüzden de Harem için ‘‘groovy’’, hararetli ve ritmik bir parça hazırlamış, yani ‘‘Dub-The-Buka’’yı. Parçanın adını da Thomas koymuş. Kulüplere gönderilen parçayı daha sonra her yerde dinletmeyi başardığını da hepimiz biliyoruz. Bu arada Peter Thomas'ın zaman zaman DJ Vascar adını kullandığını da belirtelim.

İBRAHİM TATLISES İLE ÇALIŞTI

On üç yaşından beri DJ'lik yapan, müzikle uğraşan, önemli DJ'lik yarışmalarında ödüller kazanan ve Londra'nın namlı kulüplerinde çalan Peter Thomas ‘‘Harem'den önce de etnik müziklerle ilgileniyordum ama yaptığım müziğin temelinde her zaman tekno ve tempo olur’’ diyor. Peter Thomas insanlara dans müziğini sevdirmek ve öğretmek için bu yolu izlediğini söylüyor.

1994 yılından beri Türkiye'de bulunan Peter Thomas'ın buraya geliş amaçlarından beri bazı Türkçe parçalara kulüp versiyonları hazırlamak için düzenlemeler remiksler yapmak. Hatta İbrahim Tatlıses ile birlikte bile çalışmış. Thomas'a göre o zamanlar piyasaya bu tür işlere hazır değilmiş ama artık bu yönde bir talep olduğunu söylüyor. ‘‘Harem’’in başarısı da bunun en güzel kanıtı ona göre.

Babylon’daki curcunaya son çağrı

Evet biliyoruz DZihan ve Kamien ikilisinden geçen hafta da bahsettik. Ama Viyanalı downtempo ikilisi o kadar eğlenceli ve enterasan bir müzik yapıyor ki, kaçırmayasınız diye son bir çağrı yapalım dedik.


Türk müziğine DZihan ve Kamien ikilisi kadar meraklı az DJ vardır herhalde. DZihan&Kamien bugün saat 23.00'de ‘‘Miller Clubeer Time’’ gecelerinin ilkinde Babylon'da pikap başında döktürecek. Acayip ilgi gören ‘‘Freak&Icon’’ adlı albümlerinde bol bol Türk müziği motifleri kullanan ikili kaval, kanun, ut, ney ve darbuka gibi enstrümanları çok iyi tanıyorlar, ayrıca İbrahim Tatlıses ve Sezen Aksu'yu etüt etmişlikleri de var. Zaten albümlerini de Londra-İstanbul-San Remo hattında hazırlamışlar.

DZihan&Kamien belki de DZihan Saraybosnalı olduğu ve Anadolu'dakine benzer bir halk müziği kültürünün içinden geldiği için Doğulu ezgileri Batılı bir teknolojiyle ve elektronik vuruşlarla buluşturmayı çok iyi beceriyor. Eğlenmeyi ve eğlendirmeyi pek seven bu ikiliyi dinlemek isterseniz; Babylon (0212) 292 73 86


Müzik dünyasının ünlü isimleri Michael Jackson önderliğinde ‘‘duyarlı sanatçı’’ projesi hazırlıyor. 11 Eylül Salı günü New York’ta meydana gelen saldırıda hayatta kalabilenler ve ölenlerin ailelerine 50 milyon dolarlık yardım için bir araya gelen Britney Spears, Destiny’s Child, Justin Timberlake (N’Sync) ve Nick Carter (Backstreet Boys) prodüktörlüğünü Michael Jackson'ın üstleneceği 'What More Can I Give?' adlı parçayı hep birlikte seslendirecek.

‘‘Orange Club’’ kapılarını açtı. Geçen sene açılan Orange'ın tüm dekorasyonu, ses, ışık ve havalandırma sistemleri tamamen yenilendi. Mekanda geçtiğimiz yıl gerçekleşen workshop'lar bu sezon daha profesyonel, kapsamlı ve uzun bir program ile tekrar düzenlenecek. İstiklal Cad, Terkos Çıkmazı Sonu, Beyoğlu, (0212) 245 68 79, www.orangeist.com

The Chemical Brothers'ın yeni albümü yolda. Hakkında henüz hiçbir şey bilinmeyen albümün 2002 yılı başında yayınlanması bekleniyor. İlk safhada sadece dünyanın en büyük DJ'lerine dağıtılan hepsinin favori plaklarından biri haline gelen bomba single ‘‘It Began In Afrika’’ çok yakında radyolarda ve kulüplerde çalınmaya başlayacak.

Üzerinde yaklaşık iki senedir çalışılan ve Türkiye'deki Depeche Mode Fanlarını bir araya getirmeyi amaçlayan internet sitesi nihayet kuruldu. ‘‘Depeche Mode bir tutkudur’’ sloganıyla kurulan sitenin adresi www.depechemodeTR.com. Bine yakın üyesi olan bu sitenin içeriği tamamen Türkçe. Bu adreste DM ile ilgili sürekli güncellenen haberleri, zengin bir içeriği ve DM fanlarını ilgilendirecek organizasyon duyurularını bulabilirsiniz. Ayrıca üyeler için hazırlanan çeşitli sürprizler de mevcut, tıklamakta yarar var.

Etkinlik takvimi

PAX Productions tarafından düzenlenen ve ilkinde Nick Warren'ın kabinde yer aldığı MINT serisinin ikincisine Desyn Masiello ve Omid '16B' Nourizadeh konuk oluyor. Ortaköy Zihni'nde iki ayrı katta 29 Eylül Cumartesi 20:00-04:00 arası gerçekleşecek gecenin bilet fiyatı 16 milyon TL. Mint kart sahipleriyse 12 milyon TL ödeyecek. Gecede çalacak diğer isimlerse şöyle, Göknil Gökmen (Deep X), Barış Bıçakçı, (Skematik/Deep X) ve Mert Yücel (Alola UK / Deep X).

Bu gün Parkorman'da saat 21.00'den itibaren HAREM II - Techno Party var. Mir, Yakuza, Harem & Dans Grubu, Kaan ve Cervus'un katılacağı partinin biletleri kapıda satılıyor. (0212) 328 20 20

Bu gün 7th House'da Murat Uncuoğlu ve Bahadır Başaran çalıyor. (0212) 361 07 19

Bu gün Beyond'da Murat Kanar çalıyor. Giriş 20 milyon TL (1 içki dahil). Tel: (0212) 261 19 88

Bugün Plus'ta 23:00-02.00 arası DJ Tarkan çalacak. Giriş ücretsiz. (0212) 243 63 95

HAFTANIN LİSTESİ

Bu haftanın listesini Radio Future Generation'ın (FG 93.7) DJ'lerinden Peter Thomas hazırladı (yukarıda resmi olan şahıs)

1 Sillicone Soul Right On

(Vocal Mix)

2 Kids Stuff Alright

3 Raven Maize The Real Life

4 Helena Brown Concao

Dorvda

5 Box Office Box Office

(supa kings mix)

6 Ones Flawless

7 Frankie Goes toRelax (saeed of

Hollywood palash mix)

8 Sia Drink To Get Drunk

(D. gear mix)

9 Stereo Mc's We Belong in This

World (chocolate

puma mix)

10
Pete Heller Stylus Trouble
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!