Harbiye’ye fiziği düzgün kız öğrenci

Güncelleme Tarihi:

Harbiye’ye fiziği düzgün kız öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2004 01:17

Bu yıl askeri liseler dışındaki lise mezunlarından sadece kız öğrencilerin buşvurularını kabul etme kararı alan Kara Harp Okulu’nun (KHO), başvuruda bulunacak kız öğrencilerin vücut görünümlerine büyük özen göstereceği ortaya çıktı.

KARA Harp Okulu (KHO), erkek öğrencilerde olduğu gibi lise mezunu kız öğrencilerin vücut yapısının da düzgün, görünüşünün her bakımdan kusursuz olması şartını getiriyor. Kız öğrencilerde, 16 yaşında olanlarda boyun en az 157 cm, kilonun en az 45 kg, 17 yaşındakilerde boyun en az 159 cm, kilonun en az 47 kg, 18 yaş üstündekilerde ise boyun en az 160 cm, kilonun en az 49, en çok 67 kg olması aranacak.

GÖĞÜS KAFESİ

Göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunan kız öğrenciler sağlık sınavından geçemeyecek. Aynı şekilde vücudun herhangi bir yerinde dikkati çeken ve göz estetiğini bozan yara, yanık, leke ve cilt hastalığı olmayacak. Buna göre kız öğrencinin ağız, çene ve diş yapısı da muntazam olacak. Ayaklarında düztabanlık bulunan adaylar da KHO’ya kabul edilmeyecek.

Adayların akıcı şekilde Türkçe konuşup konuşamadıklarına da bakılacak.

DİL VE GÖZ KUSURU

Dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluk olanlar da sağlık sınavını geçemeyecek. Duymasında herhangi bir kusuru olmayacak. Gözünde renk körlüğü, miyop, hipermetrop ve astigmat da olmaması gerekiyor. Adayların hem kendilerinde, hem de ailelerinde bulaşıcı hastalık, akıl hastalığı, kalp, böbrek ve karaciğer yetmezliği olup olmadığına da bakılacak.

BEKAR OLMAK ŞART

Nişanlı, evli, dul, çocuklu veya erkek arkadaşıyla birlikte yaşayan kız öğrencilerin başvuruları da kabul edilmeyecek. Adayın kendisi ile birlikte, anne veya babası, kardeşleri ve velisi de güvenlik soruşturmasından geçecek.

İşte adaylardan istenen özellikler

Göğüs kafesinde şekil bozukluğu olmayacak

Ayaklar düztaban olmayacak

Ağız, çene ve diş yapısı düzgün olacak

Vücutta göz estetiğini bozucu yara ve leke olmayacak

Dilde kekemelik, pelteklik olmayacak

Kızların boyu 160’ın altında olmayacak

Başvurular 31 Mayıs’ta

Dışarıdan lise bitiren kız adaylar 31 Mayıs-30 Haziran 2004 tarihleri arasında gerekli belgelerle birlikte ‘Kara Harp Okulu Komutanlığı, Kayıt Kabul Komisyon Başkanlığı, Bakanlıklar-Ankara’ adresine şahsen ve posta ile yapabilecekler. Başvurusu uygun bulunan ve ÖSS’den Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nca (KKK) belirlenen asgari 250 sayısal ÖSS puanı alan adaylar, 2-3 Ağustos tarihlerinde, psikolojik test, anket ve yukarıda belirtilen ön sağlık muayenesi, bedeni yetenek ve mülakat sınavlarına tabi tutulacak. Başarılı olanlar KKK’nın internet adresinde 6-9 Ağustos tarihlerinde duyurulacak. Kazananlar 31 Ağustos’ta KHO’ya kesin kayıt işlemini yaptıracaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!