Hannibal filmi, gerçek katilin teşhisine yardımcı oldu

Güncelleme Tarihi:

Hannibal filmi, gerçek katilin teşhisine yardımcı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2003 01:40

İngiltere'de Anthony Hopkins'in başrolünde oynadığı Hannibal filmini izleyen bir sinemasever, filmde gerçek hayatta cinayetten aranan bir zanlıyı teşhis etti.

Seri cinayetlerin birbirini takip ettiği Hannibal filmi, belki de ilk kez bir seri cinayetin aydınlanmasına yardımcı olacak. İngiltere'de adı açıklanmayan sinemasever birkaç ay süre önce, kurbanlarını ısırarak öldüren Dr. Hannibal Lecter'ın yaşantısından bir kesiti konu alan Hannibal filmini izledi. Filmin bir yerinde FBI'ın en çok arananlar web sitesinin görüntüsü ekrana geldi. İngiliz izleyici, 19 cinayetten aranan Bostonlu çete lideri James Bulger'ı daha önce Londra'nın merkezinde alışveriş ve eğlence bölgesi olan West End'de gördüğünü fark etti.

Scotland Yard'ın yaptığı açıklamaya göre, bunun üzerine izleyici, FBI'ın web sitesine girdi, Bulger'i teşhis ettikten sonra FBI'ı harekete geçirdi. İhbarcı, zanlıyı sadece yolda değil, birkaç yıl önce, yakınlardaki bir spor salonunda da görmüş olduğundan yüzü hafızasında yer etmişti.

İngiliz polisi de ihbar üzerine soruşturma başlattı. Sonuçta Londra'daki bir banka kasasında, James Bulger adına düzenlenmiş İrlanda pasaportuyla 57 bin 200 dolar (94 milyar lira) değerinde dolar, İngiliz Sterlin'i Fransız ve İsviçre Frangı buldu.

Scotland Yard, dün yaptığı açıklamada, ‘‘Bostonlu FBI ajanları bu hafta James Bulger'ın izini sürmek için Londra'ya geldi. Bulger, FBI'ın en çok aranan on suçlusundan biri’’ dedi.

Bulger'in de Dr. Hannibal Lecter gibi, tarihe düşkün, zeki ve etkileyici bir kişi olduğu, ancak yanında sürekli bir bıçak taşıdığı bildiriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!