Hamile kalmanın da kilosu var

Güncelleme Tarihi:

Hamile kalmanın da kilosu var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2000 00:00

Tıp çevrelerince yapılan bir araştırma, hamile kalmak isteyen kadınların uygun kiloda olmaları gerektiğini ortaya çıkardı.

Avustralya'nın Adelaide Üniversitesi'nden bir grup bilim adamının çalışmalarını içeren ve İngiliz Tıp Dergisi'nde (British Medical Journal) yayınlanacak araştırmanın sonuçlarına göre, hamile kalacak kadınların vücut yapılarıyla boy ve kiloları arasındaki orantıya dikkat etmeleri gerekiyor.

Araştırmacılardan Jim Wang, aşırı kilolu ve zayıf kadınların hamilelik için risk taşıdıklarını belirterek, ''Fazla kilolu ya da zayıf olmak hamile kalabilmekte ters etki yaratıyor'' dedi.

Avustralyalı araştırmacılar, 1987-1998 yılları arasında hamile kalmak için tedavi gören 3 bin 500 kadın üzerinde araştırma yaptılar. Bilim adamları, kadınları zayıf, orta, fazla kilolu, şişman ve çok şişman olarak 5 kategoriye ayırdılar.

Araştırmada, kiloların yanı sıra kadının yaşı, tedavi türü ve rahimdeki embriyo miktarının da hamile kalmak için önemli etkenler olduğu anlaşıldı. Normal kilolu kadınlarda hamile kalma olasılığının çok şişman kadınlara göre yüzde 60 daha fazla olduğu belirlendi.

Bilim adamları, aşırı kilolu kadınların hamile kalmakta zorlandıklarını ve yumurtlama sorunları yaşadıklarını söylediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!