Hamas: Merve gururumuz

Güncelleme Tarihi:

Hamas: Merve gururumuz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Radikal İslamcı Hamas örgütünün sözcüsü İbrahim Guşe, Merve Kavakçı'nın inanmayanlar ve Masonlar'la mücadele ettiğini belirterek, ‘‘Onunla büyük gurur duyuyoruz’’ dedi. Guşe, Kavakçı'yı ‘savaşçı ve saygıdeğer biri’ olarak niteledi.

Filistinli radikal İslamcı Hamas örgütünün sözcüsü İbrahim Guşe, türbanlı Fazilet milletvekili Merve Kavakçı ile gurur duyduklarını söyledi.

Ortadoğu'da yayınlanan ‘El Mecd’ haftalık gazetesine açıklamalarda bulunan Hamas Sözcüsü İbrahim Guşe, Kavakçı'nın ABD'deki İslami kuruluşlarda çok aktif olmasına ve cihad çağrılarında bulunmasına rağmen Hamas'ın bir mensubu olmadığını ileri sürdü. Guşe, ‘bir savaşçı’ ve ‘saygıdeğer biri’ olarak nitelediği Kavakçı'nın, inanmayanlar ve Masonlar ile mücadele ettiğini belirtti, ‘‘Onunla büyük gurur duyuyoruz’’ dedi.

Amerikalı terör uzmanlarına göre, Hamas sözcüsünün bu tür bir savunmaya geçmesi Kavakçı'nın örgütle ilişkisini ‘daha açık bir şekilde’ ortaya koyuyor. ABD'nin terörist örgütler listesinde yer alan Hamas, ABD'nin yıllık raporlarına göre, Kuzey Amerika'da para toplayarak propaganda faaliyetlerinde bulunuyor. Kavakçı'nın konuşma yaptığı IAP (Filistin İçin İslami Birlik) ve ISNA (Kuzey Amerika İslami Toplum) adındaki kuruluşların, Hamas'ın en önde gelen destekçileri olduğu biliniyor.

TÜRKİYE'YE KİN KUSUYORLAR

Merve Kavakçı'nın, 1995'te, ABD'deki yıllık kurultayına katıldığı ISNA adlı kuruluşun yayın organı olan ‘Islamic Horizons’ (İslami Ufuklar) Dergisi'nin bazı sayılarına göz atmak dahi radikal İslamcılar'ın Türkiye'ye kin kustuklarını açıkça ortaya koyuyor.

Derginin Mart-Nisan 1996 sayısında, RP'nin aldığı oyların ‘protesto oyları olmadığı’, yükselen İslami değişimi gösterdiği iddia ediliyor ve ‘‘Daha önce dua eden parlementerler düşünülemezdi bile’’ ifadesine yer veriliyor. Aynı derginin Haziran-Temmuz 1997 sayısında, Türk Hükümeti ‘laik-faşist’ sözcükleriyle tanımlanıyor ve ‘‘Laik-faşist ordunun, Başbakan Erbakan'ı İslamlaşmayı engelleyici 20 maddelik önlemler paketini imzalamaya zorladığı 5 Mart 1997 günü Türkiye için acı bir gündü’’ deniyor. Dergi, Ocak-Şubat 1998 sayısında, askerler öncülüğündeki laik-faşist cuntanın, RP'yi sistemi temelden yıkmaya çalışmakla suçladığını ve laik-faşist Anayasa Mahkemesi'nin de bu partinin kapatılmasına karar verdiği kaydediliyor. Dergi, laik-faşist düzenin yasakladığı RP'yi izleyerek İslami mücadeleyi artık Fazilet Partisi'nin üstlendiğini yazıyor.

Merve Kavakçı, ISNA'nın Columbus'taki kurultayında yaptığı konuşmada, Kemalist laikçiliğin Türkiye'yi yerlebir ettiğini, RP'nin kararlı çalışmasıyla bu zararın giderilmeye başladığını söylemişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!