Halkına da kumpas kurdu

Güncelleme Tarihi:

Halkına da kumpas kurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın ‘Kumpas’ sözlerine atıfla “Kendi milli ordusuna kumpas kuran, halkına da kumpas kurar. Senin yaptığın halkına kumpas kurmaktır” dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’a ‘Yolsuzlukları Önleme’ çağrısı altında 11 maddelik öneride bulunan Kılıçdaroğlu, dünkü grup toplantısında özetle şunları söyledi:

BOYUTU 247 MİLYAR

Yürütme organı, doğrudan yargıya müdahale ederek savcılığın elini kolunu bağladı, talimat verdiler. Eğer hırsıza haber verirseniz sonucu bu olur. Yönetmeliği değiştirdiler, HSYK ‘Bu doğru değil, yargıya müdahale’ dedi. Kıyamet koptu, ‘Vay efendim nasıl konuşulur.’ Sabahtan akşama konuşuyorsun, senden mi izin alacak? Yolsuzluğun boyutu 247 milyar lira.

ADAM CAHİL

Erdoğan, 27 Aralık 2013’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir’ diyor. Adam cahil. Çünkü egemenlik hakkı millete aittir doğru ama Anayasa, ‘Egemenlik, ilgili organlar eliyle kullanılır’ der. O ilgili organları da yasama, yürütme, yargı diye sayar. Yargı için de Türk milleti adına karar verir diyor. Güçler ayrılığı ilkesini bilmeyecek kadar cahil olan bir adamın başbakanlık yapması bu ülkede ayıp değil mi? Senin en yakınındaki adam, ‘Milli orduya kumpas kuruldu’ derken yüzün kızardı mı? Kendi milli ordusuna kumpas kuran, halkına da kumpas kurar. Senin yaptığın halkına kumpas kurmaktır.

Haberin Devamı

MİT RAPORU ORTADA

18 Nisan 2013 tarihli MİT raporu da ortaya çıktı. Doğrudan Başbakan’a verilen bir rapor. ‘Bakanların Zarrab ile ilişkisi ortaya çıkarsa hükümet zor durumda kalır’ diyor. Başbakan’ın masasına konuyor bu. Sayın Başbakan’a sormak isterim: Yani 2013’te bu rapor önüne konduğunda, o bakanları çağırıp acaba hiç konuştun mu? Konuşmaz, neden? Talimatı veren o arkadaşlar niye konuşsun. Çete reisi zaten. O istifa ettirdiğin adamlar, neden mal varlıklarını çıkıp kamuoyuna açıklamıyorlar?

HER YER RÜŞVET

Onlardan birisi diyor ya ‘Biatsa biat sonuna kadar arkasındayım’, hırsızlığın sonuna kadar arkasında olan adama adam denmez bizim ülkede. Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk. Memleketi rüşvet, yolsuzluk götürüyor.

Yolsuzluğa 11 öneri

1) Rüşvet ve yolsuzluklar konusunu dokunulmazlıklar dışına çıkaralım. Bekletmeden Yüce Divan’a gönderelim. 2) Kamu ihale yasasını AB standartlarına getirelim. 3) Siyasi ahlak yasasını çıkaralım. 4) Siyasi partiler yasasını çıkaralım. Finansmanı şeffaf hale getirelim. 5) Adli kolluk yasasını çıkaralım. Yürütme organının yargı üzerindeki baskısını kaldıralım. 6) Sayıştay’ı daha da güçlü hale getirelim. Raporları TBMM’ye gelsin. 7) Ticari sır kavramını yeniden düzenleyelim.
8) Parlamentoda kesin hesap komisyonu kuralım. 9) Dağınık mevzuatı toparlayalım, yolsuzlukla mücadele yasasını çıkaralım.
10) Gelir İdaresi Başkanlığı’-nı özerk hale getirelim. Ver-gi denetimi siyasi amaçla kullanmayalım. 11) BDDK gibi bağımsız kuruluşları siyasetten arındıralım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!