Halis Ağa, koltuğunu kızlarına kaptırabilir

Güncelleme Tarihi:

Halis Ağa, koltuğunu kızlarına kaptırabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 00:00

İşadamı Halis Toprak’a 1995’te 33 yıllık eşi Ayşe Toprak’tan boşanırken 5 trilyon 100 milyar liralık rekor tazminat talebiyle zor günler yaşatan avukat Burhan Apaydın, dün yine Sarıyer Adliyesi’ndeydi.

Haberin Devamı

Halis Toprak’ın kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan Tağızade’yle yaptığı evliliğin iptali için bir gün önce mahkemeye başvuran ve 7 kızını temsil eden Apaydın, bu kez de Halis Toprak’ın vesayet altına alınmasını istedi. Toprak’ın kızlarının Apaydın aracılığıyla Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi’ne sundukları dilekçede, “Toprak’ın torunlarından bile küçük kızla yaptığı evlilik yüzünden toplum dışına itildiği” belirtildi. Dilekçede, “Toprak’ın evlendikten sonra balayına çıkmasının ardından holdingi yönetimsiz bıraktığı, bu nedenle de TMSF’ye olan borçlar ödenmeyince tüm şirkete, gayrimenkullere el konulduğu” bildirildi.

Dilekçede, Halis Toprak’ın bu durumda Toprak Holding’i yönetemeyeceği, TMSF’ye borçlarını ödeyemeyeceği için daha zor ve tehlikeli hallerin içine girmemesi, tehlikelerden korunması için vasi atanmasına ihtiyaç duyduğu” savunularak, şöyle denildi: “Türk Medeni Kanunu’nun 406’ncı maddesi gereği kötü yaşama tarzı veya mal varlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan kişiye vasi atanacağı belirtilmiştir. Halis Toprak vesayet altına alınmak için bu şartları taşımaktadır.”

Haberin Devamı

Kızlar TMSF’yle görüşebilir

Toprak’ın kızları Aysel Duruk ve Aynur Toprak dilekçede vasi adayı olarak gösterildi. Duruk’un Adana Ata Koleji mezunu, Toprak’ın İstanbul Kalamış Koleji mezunu olduğu, kardeşlerin şirketi yönetebilecek kapasitede oldukları, TMSF ile görüşmede deneyim ve bilgiye sahip oldukları belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!