Haliç'e düşen genç boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Haliçe düşen genç boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2009 09:37

5 arkadaşın Haliç sahilindeki doğum günü eğlencesi acı bir olayla sona erdi. Dengesini kaybedip denize düşen 17 yaşındaki genç, arkadaşlarının çaresiz bakışları arasında can verdi.Gencin cesedi dalgıç polisler tarafından denizden çıkartılırken, ailesi sinir krizleri geçirdi.

Haberin Devamı

Samet Yozgat (17), bir arkadaşının doğum günü kutlamasına katılmak için ailesinden izin alarak gece yarısı Halıcıoğlu'na geldi. Sahildeki bir kafede geç saatlere kadar eğlenen 5 arkadaş, saat 04.00 sıralarında Haliç kenarına gelerek eğlenmeye devam etti. Bu sırada dengesini kaybeden Samet Yozgat, denize düştü. Yozgat'ın denize düştüğünü gören arkadaşları, koşarak çevredekilerden yardım istedi. Gençlerin bağırmasını duyan bir taksici koşarak olay yerine geldi.

 

Yozgat'ın Haliç'in dibine doğru battığını gören taksici ve arkadaşları durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen deniz polisi, kaybolan Yozgat'ı aramaya başladı. Tekneyle deniz yüzeyinde yapılan aramalar sonuç vermeyince olay yerine dalgıçlar çağrıldı. Olay sırasında Yozgat'ın yanında bulunan arkadaşları Samet'in ayağının takılarak denize düştüğünü iddia etti. Arkadaşları, sahilde ateş yakarak eğlendiklerini ve Samet'in kaza sonucu denize düştüğünü söyledi. Polis, Samet Yozgat'ın arkadaşlarını ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

 

Haberin Devamı

CENAZE KAMYONETLE GÖTÜRÜLDÜ

 

Çocuklarının denize düştüğü haberini alan Samet Yozgat'ın babası Mesut ve annesi Meryem Yozgat ise olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Polis ekipleri, acılı aileyi sakinleştirmekte güçlük çekti. Havanın aydınlanması ile birlikte aramalara olay yerine çağrılan dalgıçlar devam etti. Kısa süre sonra ulaşılan Yozgat'ın cesedi, kıyıya çıkartıldı. Oğlunun cesedinin kıyıya çıkartıldığını gören baba Mesut Yozgat sinir krizi geçirdi. Oğlunu son kez görmek isteyen babayı polis ekipleri zaptedemedi. Boğulan oğluna sarılan baba, gözyaşlarına engel olamadı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlanmasının ardından Yozgat'ın cesedi, ceset torbasına konuldu. Cenaze aracı bulunamayınca Yozgat'ın cesedi, ailenin kendi imkanları ile bulduğu bir kamyonetle olay yerinden götürüldü. Yozgat'ın cesedi, savcının talimatıyla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!